用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行1,2 報屯門英中既家長, 你地中央時會否.......... ...
go

自行1,2 報屯門英中既家長, 你地中央時會否..........

你地中央時會否第一報英中,第二就已經填中中 ?(因第二填英中都怕冇位啦),定係博英中....

p.s. 我指成績好top那些學生家長.

[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

ng會冒險lu~
我仔全級第6, 中央派位我會保險d, 第1志願係英中, 第2中中, 第3開始band 2頭la, ng想look到好後la, 試過上次(
大仔派到去第14志願(因3年前將band 1 擺哂頭3志願)衰左,今次ng可以la, 英中第1志願都已經冇咩位la, 點會擺埋第2位呢

uote]原帖由 dder 於 09-2-26 13:32 發表
你地中央時會否第一報英中,第二就已經填中中 ?(因第二填英中都怕冇位啦),定係博英中....

p.s. 我指成績好top那些學生家長. [/quote]
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

請問如果同一間band 2 學校,一個 band 1 生第三志願,另一個 band 2 生第一志願,甘會派邊個先?

band 1 生先~ 因為派位係band 1組別派先, 之後至輪到band 2架
如果band 1選完重有位就會比band 2組別選, 但最終都要睇隨機編號lor

原帖由 din
dong98 於 09-3-2 08:46 發表
請問如果同一間band 2 學校,一個 band 1 生第三志願,另一個 band 2 生第一志願,甘會派邊個先?
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

0120,

Thanks! 明白啦!