用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 3月2日有收生結果了
樓主: mingcatbb
go

3月2日有收生結果了 [複製鏈接]

都收左我囡囡了

不過哥哥係讀緊 k2
教育王國以外之相冊連結已被刪除

waiting list!女女interview當日表現很好,是所有interview中最好一間,基本上已回答老師所有問題,當日老師還贊她不怕默人,雖然waiting list! 我也覺得女女好叻.

我仔仔都入左上午班, thanks God!

金毛B媽︰

想問下你宣幼課程係唔係一般人所講咁淺? 英文係唔係差D? 升宣小機會大嗎?
因我對幼稚園一無所知,可否指教一下?
謝謝。

原帖由 金毛B媽 於 09-3-6 11:51 發表
都收左我囡囡了

不過哥哥係讀緊 k2

原帖由 Jayden媽 於 09-3-10 23:05 發表
金毛B媽︰

想問下你宣幼課程係唔係一般人所講咁淺? 英文係唔係差D? 升宣小機會大嗎?
因我對幼稚園一無所知,可否指教一下?
謝謝。

淺唔淺, 見人見志喎, 我同讀開 St. Cat 朋友傾, 其實進度差不多咋喎, 不過當然我覺得唔係突別淺, 不過我阿仔有係出面上普通話 & 英文堂

每年升宣小 60 人, 要 interview 的

謝謝你。宣幼收左我囝囝上午班,唔知會唔會同你囡囡做同學呢?
interview時我都覺得老師好好,希望囝囝讀得開心。以後多多指教,謝謝。

原帖由 金毛B媽 於 09-3-16 17:31 發表

淺唔淺, 見人見志喎, 我同開讀 St. Cat 朋友傾, 其實進度差不多咋喎, 不過當然我覺得唔係突別淺, 不過我阿仔有係出面上普通話 & 英文堂

每年升宣小 60 人, 要 interview 的 ...

咁你帶你囝囝去邊學英文及普通話?  唔好意思,好似好多問題咁。謝謝。

原帖由 金毛B媽 於 09-3-16 17:31 發表

淺唔淺, 見人見志喎, 我同開讀 St. Cat 朋友傾, 其實進度差不多咋喎, 不過當然我覺得唔係突別淺, 不過我阿仔有係出面上普通話 & 英文堂

每年升宣小 60 人, 要 interview 的 ...

原帖由 Jayden媽 於 09-3-16 22:36 發表
咁你帶你囝囝去邊學英文及普通話?  唔好意思,好似好多問題咁。謝謝。

我囡囡下午班, 我估因為哥哥都係下午班掛, 我囝囝係沙田區學, 因為住沙田呀

Thank You!!
By the way,你囝囝同囡囡都好得意。

原帖由 金毛B媽 於 09-3-17 15:52 發表

我囡囡下午班, 我估因為哥哥都係下午班掛, 我囝囝係沙田區學, 因為住沙田呀

原帖由 Jayden媽 於 09-3-18 00:15 發表
Thank You!!
By the way,你囝囝同囡囡都好得意。

多謝讚賞

Hello 金毛B媽,

你好!我囡囡考到上午班,我住大圍,請問你囝囝係邊到學英文及普通話?

另請問你囝囝係咪搭校巴?唔知大圍有沒有?要幾點上車呢?

謝謝!

原帖由 金毛B媽 於 09-3-17 15:52 發表

My baby girl is 3years and 4 months old. She likes eating and singing all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

原帖由 Canny18 於 09-3-18 12:30 發表
Hello 金毛B媽,

你好!我囡囡考到上午班,我住大圍,請問你囝囝係邊到學英文及普通話?

另請問你囝囝係咪搭校巴?唔知大圍有沒有?要幾點上車呢?

謝謝!

...

我仔仔有搭校巴, 時間係年年唔同, base on 個年既小朋友住係邊, 司機再分佩的, 現在我阿仔 12:30pm 上車, 4:50pm 下車, 佢係下午班的

係邊樹學英文及普通話, 我唔係樹講, 我 pm 你啦

Thankyou!

不過你囡囡讀下午班,唔可以同我囡囡做同學,
你打算幾時幫佢報英文及普通話,我可以報同一班,咪可以做同學?

原帖由 金毛B媽 於 09-3-20 16:57 發表

我仔仔有搭校巴, 時間係年年唔同, base on 個年既小朋友住係邊, 司機再分佩的, 現在我阿仔 12:30pm 上車, 4:50pm 下車, 佢係下午班的

係邊樹學英文及普通話, 我唔係樹講, 我 pm 你啦 ...
My baby girl is 3years and 4 months old. She likes eating and singing all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

原帖由 Canny18 於 09-3-23 16:55 發表
Thankyou!

不過你囡囡讀下午班,唔可以同我囡囡做同學,
你打算幾時幫佢報英文及普通話,我可以報同一班,咪可以做同學?

我寫左信轉上午班架喇, 我都希望我阿女讀到上午班

而家我阿囡係樂基都讀緊 K1 國際架, 佢12月出世, 我想佢 repeat 多一年 K1, 我打算 summar 先開始俾佢學英文及普通話, 因為佢日日返學都係英文及普通話

金毛B媽,

樂基都好似幾好,囡囡讀邊間分校?點解要轉校嘅?

如果你轉到上午就好,可能同我囡囡同一校車。校車褓母OK嗎?我囡囡之前讀九龍塘迦南,架校車又真係幾好,又乾淨及有安全帶,我都幾放心。

原帖由 金毛B媽 於 09-3-24 11:38 發表

我寫左信轉上午班架喇, 我都希望我阿女讀到上午班

而家我阿囡係樂基都讀緊 K1 國際架, 佢12月出世, 我想佢 repeat 多一年 K1, 我打算 summar 先開始俾佢學英文及普通話, 因為佢日日返學都係英文及普通話 ...

原帖由 Canny18 於 09-3-26 12:34 發表
金毛B媽,

樂基都好似幾好,囡囡讀邊間分校?點解要轉校嘅?

如果你轉到上午就好,可能同我囡囡同一校車。校車褓母OK嗎?我囡囡之前讀九龍塘迦南,架校車又真係幾好,又乾淨及有安全帶,我都幾放心。

...

阿囡讀火炭個間, 近 d 呀, 哥哥 N1 都係讀樂基的, 樂基唔係唔好, 不過 commercial d 囉, 我覺得老師無乜愛心, 唔夠宣道好呀 --> 個人見解

我阿囡 n1 都有讀九龍塘迦南, 本想讀番樂基, 佢話無晒位, 因為我阿囡12月出世, 讀左半年迦南, 走左去讀樂基 K1, 而家佢都話讀得開心, 不過問佢, 佢話想讀哥哥個間多 d

校車褓母 = OK 喎, 好好人呀

Dear 金毛B媽,

請問係沙田邊度學英語?  是否外籍教師呢?  
請PM我.  Thank you.

cwy

原帖由 cwy260 於 09-3-26 20:48 發表
Dear 金毛B媽,

請問係沙田邊度學英語?  是否外籍教師呢?  
請PM我.  Thank you.

cwy

pls check pm

金毛B媽︰

可否pm我係邊學英文同普通話?我正搵緊資料。謝謝你。

[email protected]

Hello 金毛B媽,

多口問句, 點解你阿仔返緊pm, 你要幫阿囡轉am o既, 咁兩個咪冇得一齊返學lor
‹ 上一主題|下一主題