用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Yamaha U1 / U3 or Kawai
樓主: Fat_Fat
go

Yamaha U1 / U3 or Kawai [複製鏈接]

簽名被屏蔽

我個仔試過Kawai K series, 佢話K8最好,要~$5x000,其他好似綿花糖琴咁,重有d聲好似走走地,有d奇怪咁。
佢再試埋Yamahi series, 就話YUS5非買不可。但係我預算之外。

於是周圍打聽,話U5都好好,但係TomLee已無得賣。
呀仔個老師話佢個調音師傅有部2手3年貨,細佬用,話好新,無咩點彈過,只係右手d key用過,要$4x000。

請問可以嗎?

又問多條,靜音琴用唔用得過?貴多~1萬。

謝謝!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

ming2

請問妳提意這"Toyo Appolo"都唔錯架..是哪裏出?
大約幾錢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Hi,

我想問小兒明年暑假會考四級, buy "YAMAHA U1" 好嗎?

bbmami22

簽名被屏蔽

原帖由 bbmami22 於 09-5-6 00:24 發表
Hi,

我想問小兒明年暑假會考四級, buy "YAMAHA U1" 好嗎?

bbmami22

我個仔既琴老師話買Yamaha U1都已經夠, 你可以問下你位老師嫁!!

U1, how much now?

簽名被屏蔽

ming,
how about BL71?

簽名被屏蔽

ming
thanks for info

Yamaha U1

Hi,

I ask the teacher today and she tell me U1 is OK.

So I go to TomXXX (I saw a display model before and only cost about HKD30,0000) but the staff tell me that model have already sold today. The discount price they marked for new one is HKD52,000.

bbmami22

簽名被屏蔽

Ming2,

What's the latest price of U3 from Tom Lee? Can U pls pm me? Thanks!

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

我自己用緊部yamaha u3, 十幾年2手貨, made in japan, $29000(用左2年喇so far ok, 最近調音c傅都話仲好靚)
唔知訂, 千祈唔好自己撞入去一間2手琴行, 真係俾人食左都唔知咩事 (佢地多數唔敢呃琴老師, 因為知佢會介紹客, 散客點都危險d)
我買咁貴, 都係想將來有resell value, 始終係yamaha日本貨, 有價有市, 學琴行話齋, 一部琴保養好, 十年廿年絕對唔成問題, 反而貪平買部雜牌子新琴, 幾年都玩完, 連2手琴倉都唔願收

原帖由 ming2 於 09-5-9 12:56 PM 發表

zhuma

U3加左價啦...宜家門市標個價係$63300...anyway, check pm la

我都比師傅說服左買左U5啦$4x000,有AS手制同原裝暖管。

星期一有貨到,好緊張呀。

我想問下點樣check serial no.係邊年生產,係咪一生產完立刻就有得係香港賣。

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

想搵部2手琴比女女, 有冇介紹呀
‹ 上一主題|下一主題