用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇好琴老師介紹(紅磡區)?
go

有冇好琴老師介紹(紅磡區)? [複製鏈接]

女兒5歲,初学,請問有冇好的piano teacher?
宜家学緊嗰個超唔掂,已經夠貴,$150 - 30mins,
$180 - 45mins, 唔嚟上堂又唔出声,一個月4堂缺2堂課,缺了課之堂數撥入下一堂,原本學緊30mins ,即下兩堂学45mins等於補一堂,
i.e. 二月份150 x 4 (有二堂缺課)
     三月份: $150 x 4  (4堂都上晒45min = 補2堂)
實則要pay $1080,但佢這樣,即比多一堂$。
just want to change a new piano teacher, any recommendation?
   0    0    0    0

時間上佢的確補足俾你,只不過佢既時間收費唔係跟比例計算。冇通知缺課的確不負責任,但道理上,你又不可以說她騙你錢。

醒起,琴行都係咁,學30分鐘係最貴,60分鐘係最平,學生同老師請假都有可以分堂加時補堂,所以冇咩特別。只係冇責任感問題大d。

系唔系行規都好,我覺得唔合理。講明每堂30分鐘的,缺席就第日補翻一堂完整嘅。

以前o係琴行學o個陣都係加時補, 不過而家o係屋企學就另揀一日補或者直頭當無左一堂.....
我係每四堂比一次錢的, 無左一堂即係順延一堂囉.....
我都覺得咁樣會好o的~
‹ 上一主題|下一主題