用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請教有關將軍澳乘坐褓母車問題
樓主: 王惠光
go

請教有關將軍澳乘坐褓母車問題 [複製鏈接]

原帖由 MandyLau13 於 09-6-11 17:30 發表

我囝囝今年都係九月轉去民生讀k2呀, 我昨日找左洗叔叔, 明晚約左佢睇校車及細節.
唔知會唔會同班呢?

........
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

鄭太兩部車都是新車.2008年9月才開始使用.當然有合規格的安全帶.

原帖由 LibraMum 於 09-4-17 12:31 發表
我哋住將軍澳中心, 囝囝今年九月轉去民生讀K.2 -
請問其他媽咪搵咗褓母車未呀, 我打過電話問以下三個:

1)鄭太 - $700 (28座位車) 大概7:55-8:00am上車

2) 梁叔/蓮姨 - $680-$700 (16座位,無安全帶) 大概8:05am上車 ...

原帖由 MandyLau13 於 09-6-11 17:30 發表

我囝囝今年都係九月轉去民生讀k2呀, 我昨日找左洗叔叔, 明晚約左佢睇校車及細節.
唔知會唔會同班呢?

我囝囝同樣9月轉去民生插班K2, 我曾在5月份約鄭太睇褓保姆車和傾細節, 她的車很大很新、還有安全帶呢,
       她說Central Park 是第一站, 我仔仔上車的將軍澳廣塲是第二站, 第三站是維景灣畔, 跟着就直去民生,中途便沒有其他站了。每月的車費是$680元, 有沒有其他k2同學决定都是坐鄭太車呢!

原帖由 王惠光 於 09-6-24 15:27 發表

我囝囝同樣9月轉去民生插班K2, 我曾在5月份約鄭太睇褓保姆車和傾細節, 她的車很大很新、還有安全帶呢,
       她說Central Park 是第一站, 我仔仔上車的將軍澳廣塲是第二站, 第三站是維景灣畔, 跟着就直去 ...

四月時我call鄭太佢話唔過清水灣半島, 叫我找梁叔, 但梁叔的車沒有安全帶, 最後我選左洗叔叔.
開學後, 大家多交流下, 可能會同班tim.

回覆 1# MandyLau13 的文章

雖然和你的囝囝不同褓姆車,希望到時能夠同一班,互通消息,能夠更加了解班上的情況呢!☆☆★★★

回覆 1# MandyLau13 的文章

雖然和你的囝囝不同褓姆車,希望到時能夠同一班,互通消息,能夠更加了解班上的情況呢!☆☆★★★

原帖由 王惠光 於 09-6-26 03:25 發表

請教有關將軍澳乘坐褓母車問題

剛剛忙完搬屋,想約梁叔及鄭太睇保姆車和傾細節, 不過佢哋要8月先安排到.請問你哋confirm咗未呀.

原帖由 王惠光 於 09-6-24 15:27 發表

她說Central Park 是第一站, 我仔仔上車的將軍澳廣塲是第二站, 第三站是維景灣畔, 跟着就直去 ...

confirmed w/ Mrs. Cheng on May la.

原帖由 LibraMum 於 09-7-13 14:32 發表
剛剛忙完搬屋,想約梁叔及鄭太睇保姆車和傾細節, 不過佢哋要8月先安排到.請問你哋confirm咗未呀.

原帖由 王惠光 於 09-6-26 03:25 發表

我囝囝係K2E班, 你囝囝呢?

原帖由 MandyLau13 於 09-7-20 22:58 發表

我囝囝係K2E班, 你囝囝呢?

你好,我囝囝係k2B班,課室係A102,可惜同你囝囝唔同班,唔緊要啦!可以知道其他班的情形都是好的。

原帖由 LibraMum 於 09-7-13 14:32 發表

原帖由 MandyLau13 於 09-6-26 09:53 發表

Hello 王惠光, 原來你囝囝都係坐鄭太車架, 我哋囝囝咪同班同車同地區...

Hello,LibraMun,

係啞!真係有咁啱得咁橋!妳囝囝叫咩名啞?我囝囝叫 Vincent WONG ,中文名叫【王洛文】,請多多指教!
原帖由 LibraMum 於 09-9-15 15:44 發表
Hello 王惠光, 原來你囝囝都係坐鄭太車架, 我哋囝囝咪同班同車同地區...

Hello 王惠光, 我send咗PM俾你呀! 多多指教!

原帖由 王惠光 於 09-9-15 19:38 發表
Hello,LibraMun,

係啞!真係有咁啱得咁橋!妳囝囝叫咩名啞?我囝囝叫 Vincent WONG ,中文名叫【王洛文】,請多多指教!  

Hello, Ellen,
       我今日問我囝囝認唔認識你囝囝,他說認識,今日還有倾偈,不過你囝囝座位不近他的座位,我囝囝還說你囝囝很乖呢!

原帖由 LibraMum 於 09-9-17 09:44 發表
Hello 王惠光, 我send咗PM俾你呀! 多多指教!

回覆 37# 王惠光 的文章

hi 我個女同你個仔係同班的,一齊坐車返學,我都見過仔呀!!!

Hello, lamchan,
         係喱妳個囡囡叫咩名呀,等我可以問吓我個仔同妳女女friend唔friend呢!     
原帖由 lamchan 於 09-10-21 00:55 發表
hi 我個女同你個仔係同班的,一齊坐車返學,我都見過仔呀!!!
‹ 上一主題|下一主題