用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Superkids vs Go West vs Glory
樓主: wanmui
go

Superkids vs Go West vs Glory [複製鏈接]

你上去無人招待, 校長又十問9唔應, 又點樣反映到這裡學生o既德行? 普通學校就算有德行知識教授傳遞, 小朋友的德行都係由家長去培養,教導同負責, 何況一間教英文既補習學校. 佢地只負責教好小朋友英文, 校長負責行政, 上面老師又不見得無禮貌.  

原帖由 poohandfriends 於 09-5-18 10:28 發表
我見到咁多家長話間superkids咁好,所以都去走一趟望望打算報名,點知令我大失所望.

究竟是否只是培育一個成績優異的小朋友就已經足夠,還是仍需有德行呢?

我相信呢間所謂既補習社,一定教唔到一個好德行既小朋友出來, ...

原帖由 catcatmom 於 09-5-18 15:37 發表
你上去無人招待, 校長又十問9唔應, 又點樣反映到這裡學生o既德行? 普通學校就算有德行知識教授傳遞, 小朋友的德行都係由家長去培養,教導同負責, 何況一間教英文既補習學校. 佢地只負責教好小朋友英文, 校長負責行政, ...

我覺得要看供求吧! 若供過於求會有很好招待,但這樣的你未必讀.

原帖由 poohandfriends 於 09-5-18 10:28 發表
我見到咁多家長話間superkids咁好,所以都去走一趟望望打算報名,點知令我大失所望.

究竟是否只是培育一個成績優異的小朋友就已經足夠,還是仍需有德行呢?

我相信呢間所謂既補習社,一定教唔到一個好德行既小朋友出來, ...

我個囝囝上年八月開始係到讀,英文好佐好多,之前我囝囝讀過兩間補英文,返來D練習是唔識做,要我一齊做!讀Superkids完全就唔同,他可以自己做晒!英文真的進步不少。還有Ms Lau(校長)有打電話比我傾返囝囝補英文問題,我個人就覺得Superkids是一間認真、有系统的補習社。Superkids今個學期已經考完試,見到囝囝英文的進步,其實我都好想send email 比Ms Lau& Ms Kitty多謝她們教導。

不過如果要學好德行,Superkids每星期只有1.5小時又要學oral、garmmer、quiz & dictation 就一定學唔到呢!

講到無禮貌, 太子間 Graceful hand 咪一樣, 嗰個老板娘D 態度都係好差, 我唔係過路問嘢喎, 我小朋友係佢地學生, 一樣唔客氣...

依家每蓬有家長問我依間好唔好, 我都俾個 評佢:;pppp:

請問有有人知道Superkids的地址,電話或website? 可否告知? 謝謝.

click >>太子Superkids

原帖由 jpmc 於 09-7-5 16:34 發表
請問有有人知道Superkids的地址,電話或website? 可否告知? 謝謝.

請問校長是否外國人?

Superkids 校長是中國人.

原帖由 chupa 於 09-7-5 20:15 發表
請問校長是否外國人?

醒目開學勳章

How about "Click Clock". any comments for this learning centre?
Thanks

2間都試過,但由於我小朋友唔多活潑,成日唔問問題,搞到好多野唔明,最後都係交返俾私人補習老師,,,,教得仲好過superkids~~因為個個老師d英文講得好好

Thanks, Mmak.

如以Superkids 和 Ready to learn 比較,初小學生學習情況又如何呢?

原帖由 kammielee 於 09-5-19 17:31 發表

我個囝囝上年八月開始係到讀,英文好佐好多,之前我囝囝讀過兩間補英文,返來D練習是唔識做,要我一齊做!讀Superkids完全就唔同,他可以自己做晒!英文真的進步不少。還有Ms Lau(校長)有打電話比我傾返囝囝補英文問題,我個人就覺 ...

請問有冇培格爾既電話?

有用嗎?

原帖由 LS+MCS 於 09-2-27 18:49 發表

My son attends Eng and Maths tutorial classes (once a week for each) in Glory Effort and they are trained doing exercises in LS's exam format. Fee is HKD 280/lesson (1 1/2 hrs). For Go West, have no ...

Delete~~~~~

‹ 上一主題|下一主題