用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 協恩真係麻麻地
樓主: heiheimun
go

協恩真係麻麻地 [複製鏈接]

Rainring :
我是想回應樓主的, 你應該見到我的稱呼.

但是因為在你的回應才知道原來白字黑字寫明下"洗手間只有一個"而已經提醒咗,這樣都話有問題,我發表個人意見,全沒有其他意思.

我囡囡又不是在這裡讀幼稚園,不過我當天早上也在場待了30分鐘.

原帖由 午餐肉 於 09-2-25 12:03 發表
樓主:原來已經寫明,通知咗,原來你唔留意.

因為不能滿足你小朋友需要, 這樣輕易地認為這間學校"麻麻地" 重要重申估計,原來你重視學校的資源,而不是教育部份

...

我也在此發表下個人意見,希望可以有多方面的意見給其他人參考,"中門大開,無人看守"以我在場時一定有嬸嬸在個更亭 內. (更亭長期有個嬸嬸,因會調班)
其實當天全日interview,當然要開大鐡閘,出入都是小朋友及父母.
平時長期keep close 就算你是學生家長也不能出入.

原帖由 rosalini 於 09-2-23 01:21 發表
我也為當天的安排有點驚訝,到達後中門大開,無人看守。穿過人群會看到幼稚園部入口,一進去迎面便看到家長拖著帶哭的小孩朋走出來。站在那裏的老師說,這兒是出口(?),著我等叫號碼,並說counter在走廊右邊的盡頭。因一直聽不到 ...

我個case仲慘, 事關我係孕婦, 每20分鐘就要上洗手間, 條隊已經有成10個家庭組合, 期間仲有幾個mama抱住小朋友打尖, 個個都話要開大, 好慘呀! 我體諒佢地, 小朋友'賴左'如何面試呢! 不過我真係好好好...有需要!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

有冇mama可以講下in過d咩野?

無人知,係bb自己入去in..

The interview style is very similar to Pui Ching.  Only the child is allowed to enter the classroom and parents wait outside until the interview finish.  Last year, I noticed that there were a foam board with matching alphabets on the table.  My guess is to test the child ability to arrange the alphabets.
Hope this help.

回覆 6# 午餐肉 的文章

這些都是小問題, 家長應專注學校嘅優點, 教 小朋友對學校有好印象, 否則學校收了小朋友亦未必開心..我仍然希望幫女女出年試考, 因為這一間是很優秀嘅學校.
‹ 上一主題|下一主題