用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

選擇午餐?

醒目開學勳章

請問你地有無訂學校D午餐? 通常伙係你(家長)定小朋友自己揀?
呢兩個月D飯我已經比呀仔全部自己揀,揀完先幫佢睇下就交錢. 聽呀仔講有D同學仔有時唔係好食 (食淨好多), 佢地通常話因為係媽媽揀,佢都唔鐘意食.

原帖由 km1357 於 09-2-19 21:42 發表
請問你地有無訂學校D午餐? 通常伙係你(家長)定小朋友自己揀?
呢兩個月D飯我已經比呀仔全部自己揀,揀完先幫佢睇下就交錢. 聽呀仔講有D同學仔有時唔係好食 (食淨好多), 佢地通常話因為係媽媽揀,佢都唔鐘意食. :questio ...

hi,我由一年級開始就比仔仔選擇,老師同我講佢食飯都OK食淨小小,通常佢自己楝一定要佢食仲話比佢知不要浪費

醒目開學勳章

原帖由 Yammiwan2004 於 09-2-20 11:16 發表
hi,我由一年級開始就比仔仔選擇,老師同我講佢食飯都OK食淨小小,通常佢自己楝一定要佢食仲話比佢知不要浪費

頭兩個月我地會一齊揀, 每日食完都叫佢MARK 低邊餐好,餐唔好, 十一月佢就自己揀, 見佢通常都食得晒.

我女兒就不喜歡吃學校的午飯, 所以今個月開始自己帶飯. 佢都不知幾開心!  我就頭痛要準備什麼午飯給她!
原帖由 km1357 於 09-2-20 21:14 發表

頭兩個月我地會一齊揀, 每日食完都叫佢MARK 低邊餐好,餐唔好, 十一月佢就自己揀, 見佢通常都食得晒.

醒目開學勳章

有無家長去參觀過今次入圍飯盒商既工場? 又或者試過佢地d 午餐盒?
係咪好過活力?

聽講呢間比較濃咪, 如果真係揀佢我有d擔心呀仔會唔鍾意.