用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 自閉症小朋友去邊間學校好呢...?
go

自閉症小朋友去邊間學校好呢...? [複製鏈接]

0    0    0    0

經濟容許的話, 去私人S位讀住先!
STEP, 領思, 樂天, HEEP HONG 都好有口碑.

明愛之前有個基金, 會資助小朋友既係明愛既中心訓練..你亦可以打去問下

一般幼稚園都應該難D, 如經濟許可就一定要比BB讀私人S位啦.
我個仔舊年都係咁, 講真, 返左私人S位2個月已經定好多.
叫你朋友唔好擔心, BB重細, 重有好長時間訓練, 但一定要把握!

原帖由 siuwah 於 09-2-19 10:35 發表
大家好,
我有個朋友的bb最近先在評估中心評估左有自閉症,2歲幾,要排特殊幼兒中心,個朋友同工人一齊湊都湊唔掂,辛苦到喊......姑娘叫佢快d返學,最好日日都返wor~~我朋友好擔心,唔知點算好~~唔知有無d學校可以收到佢呢,?邊間好 ...

北角有間自閉症幼稚園,4 月有開放日,可去看看。

原帖由 owl_2046 於 09-2-23 10:17 發表
一般幼稚園都應該難D, 如經濟許可就一定要比BB讀私人S位啦.
我個仔舊年都係咁, 講真, 返左私人S位2個月已經定好多.
叫你朋友唔好擔心, BB重細, 重有好長時間訓練, 但一定要把握!

...

How about Kowloon Side??? Thanks

回覆 # 的文章

可致電到協康會,問問有否暫託位,讀住先.

Heep Hong is best choice.
‹ 上一主題|下一主題