用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學難入嗎
go

大角咀天主教小學難入嗎

應該唔難入。我女兒因為配位唔理想,去左哩間學校面試(叩門),是直接見校長,會看幼稚園的功課,會叫你串英文單詞,計算簡單的數學題(如2+2/4+4等)之後會見家長,問些問題,當場告之家長是否錄取。我女錄取左。另外有個朋友的女兒都錄取左。

請問是那一間大角嘴天主教小學?因為有2間!
原帖由 linlin1977 於 10-6-11 17:32 發表
應該唔難入。我女兒因為配位唔理想,去左哩間學校面試(叩門),是直接見校長,會看幼稚園的功課,會叫你串英文單詞,計算簡單的數學題(如2+2/4+4等)之後會見家長,問些問題,當場告之家長是否錄取。我女錄取左。另外有個朋友的女兒都錄 ...

我都係派位唔理想亦唔係呢個校網, 我係叩門入新大天, 不過interview同linlin1977有d唔同.
小朋友同我地係分開, 只係in小朋友:
1) 妳如果做錯事妳父母會點? 妳會唔會改?     
2) 問左2題加數, 2個位加1個位 (亞囡之前講左, 不過我唔記得係咩)
之後等電話通知, 好開心收左亞囡.

原帖由 linlin1977 於 10-6-11 17:32 發表
應該唔難入。我女兒因為配位唔理想,去左哩間學校面試(叩門),是直接見校長,會看幼稚園的功課,會叫你串英文單詞,計算簡單的數學題(如2+2/4+4等)之後會見家長,問些問題,當場告之家長是否錄取。我女錄取左。另外有個朋友的女兒都錄 ...