用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 購買習作練習要小心, 出版商自己賣 COPY !!!! ...
go

購買習作練習要小心, 出版商自己賣 COPY !!!! [複製鏈接]

前日在天利行買了一本小一數學習作, 回來發現一部份是 copy 影印, 不是原裝正版, 我剛才向出版商投訢, 出版商竟然話係影印 !!!!  係 copy 的。

點解自己係出版商, 可以賣 copy ?????  習作上寫明【不得翻印】

我稍後將 copy 部份相片 post 給大家睇下一間咁既出版商。

COPY 紙質很差, 而且不順 PAGE 次序。又縮細, 又難睇。

成本習作係原價買回來, 沒有平過。

0    0    0    0

原帖由 chumamma 於 09-2-16 14:59 發表
前日在天利行買了一本 .... 不是原裝正版, ...

是不是"封實"的包裝,所以買的時候沒有留意到?

可否透露係那一間出版社 ?

原帖由 chumamma 於 09-2-16 14:59 發表
前日在天利行買了一本小一數學習作, 回來發現一部份是 copy 影印, 不是原裝正版, 我剛才向出版商投訢, 出版商竟然話係影印 !!!!  係 copy 的。

點解自己係出版商, 可以賣 copy ?????  習作上寫明【不得翻印】

我稍 ...

【新領域】 出版社
ilearner

佢地負責人頭先打來同我解釋, 佢話 : 不算盜版, 因為係 copy 翻自己的書, 唔係 copy 人地的書。

佢話: 『 請你講底地址, 我地再寄過人份 page 順次序的 COPY 給你。』

真係把幾火, 即刻 CUT 佢線。

原帖由 薳然媽媽 於 09-2-16 23:07 發表
可否透露係那一間出版社 ?
‹ 上一主題|下一主題