用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 記憶班有用嗎
樓主: jennyma38
go

記憶班有用嗎

原帖由 winwin2009 於 09-6-29 17:22 發表
我之前都幫我個仔幫左個易進記憶班~幾ok架~我個仔上左16堂之後~記性真係好左~每8堂~好似$1440~各位家長~都可以參考下~

可唔可以PM埋比我﹖THX :loveliness:

原帖由 winwin2009 於 09-6-29 17:22 發表
我之前都幫我個仔幫左個易進記憶班~幾ok架~我個仔上左16堂之後~記性真係好左~每8堂~好似$1440~各位家長~都可以參考下~

Hi Winwin 2009

The price seems reasonable, and I would like get some info for my daughter, could you pls send me more info to : [email protected]

Thank you !!

please pm me the details,thanks

我個女喺沙田第一城學過D記憶班, 只學咗三個月, 就停咗, 因為覺得冇咩用, 但係果時佢得P.5

嗰班其實喺想一D故事或者圖畫去記生詞, 可惜佢設計的生詞同課本不一樣, 對學習好似冇咩作用, 而且有 可惜佢設計的生詞同課本不一樣, 對學習好似冇咩作用, 而且有唔同年紀的學生一齊上課, 好似未能真正照顧到亞女, 所以停咗.

其實坊間有一D話可以短時間將會考內容記曬,係未真呢, 我都好想知道:loveliness:

重有, 點解咁多內容被刪減呢? 喺未有問題????

可否簡述方法及  Email 給我  [email protected]

我女剛學完, 但成效不大. 因為是要看學生本身, 有否勤力練習, 本身是否 creative?
因為它的主要概念是要多思考, 多創作, 才能把文字轉為圖像或故事, 方便記憶的. 如果自己不多動腦筋, 就學不好了.

原帖由 kktse66 於 09-9-24 12:01 發表

可否簡述方法及  Email 給我  [email protected]