用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買咗蒙特梭理教材媽咪
go

買咗蒙特梭理教材媽咪

我想問下買咗教材媽咪,對教材意見,同埋個小朋友玩成點???因為我諗緊買唔買,想大家比d意見???

I buy from www.myboss.com.hk

原帖由 Pertra 於 09-2-13 13:52 發表
I am also want to buy. Do you buy from
Children Woks ? How old is your baby ?
My son is now 13 months.

蒙特梭利教具

醒目開學勳章

原帖由 joecrystal 於 09-2-11 11:07 發表
我想問下買咗教材媽咪,對教材意見,同埋個小朋友玩成點???因為我諗緊買唔買,想大家比d意見???

個人就無買全套~只係揀咗幾個單完, 因為有d training可以响其實地方做到

唔知係咪我個人太鍾意shopping, 我成日覺得一套套嘅嘢都係唔夠全面, 個market仲有d好嘢, 咁咪會overlap囉?! 仲有, 因為可能我成20個月先買, 家庭裝有d嘢已經响其實"玩具"度玩過similar嘅.. 有d又仲有排先玩到.. 唔想堆咁多嘢响屋企, 所以散裝會啱我多d~

e+阿仔23個月, 玩緊basic 數學嘅concept training~ 我無買color/shape有關嗰d, 因為18mth之前已經好熟, 亦响其他地方有足夠小肌訓練~

醒目開學勳章

原帖由 Pertra 於 09-3-7 19:13 發表
Hi, where do you buy ? How can you buy single pieces ? They are not allowed to buy single pieces wor ?

我响淘寶買~ 嗰個seller 有散裝賣.. 你可以自己search一吓... 如果要seller 嘅info, 我要返工司揾..
另外~ 貴嗰d都有散裝賣 (e.g. sogo)

醒目開學勳章

http://shop36388831.taobao.com/

醒目開學勳章

原帖由 Pertra 於 09-3-10 14:15 發表
I see some music instruction...rattle here, do you think the quality is good ?

我無買其他product
坦白講~ d手工有部份爭dd (e.g. 1+2+7 not = 10cm) , 不過就一定唔會有嘢吉手
但係一分錢一分貨, 佢賣3幾十, 靚嘢賣百幾一件up..