用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有關選用邊隻教材....好難揀
go

有關選用邊隻教材....好難揀 [複製鏈接]

我個b囡依傢5個月大,想開始培養佢學英文,
但上網睇到隻隻都有人話好,又有人話唔好,
想問 易讀寶 / english time / apple tree / dr.language /your baby can read / noddy /
genki english / 杜曼 flash 卡 / i-pen / 迪士尼美語世界

1)想問邊隻易學d,較易吸引bb注意?
2)分別價錢?
3)如選揀翻釋筆,邊隻有多d教材配合(即可有多不同教材)?4)同埋買咗呢d教材後,可否在網上 download 其它新教材?
5)如父母英文都不太好,會唔會幫唔到bb學習?
煩請有經驗媽媽分迆一下...及比意見,謝謝 !
   0    0    0    0

原帖由 beepaul2007 於 09-2-10 12:49 發表
我個b囡依傢5個月大,想開始培養佢學英文,
但上網睇到隻隻都有人話好,又有人話唔好,
想問 易讀寶 / english time / apple tree / dr.language /your baby can read / noddy /
genki english / 杜曼 flash 卡 / i-pen  ...

"荷花"有本雜誌曾經介紹過以上英語教材及一些專家教你如何選擇適合教材.. 你可以參考一下...唔記得邊一期? 你可以去佢地個門市搵下, 本書封面已經有寫.

原帖由 cacanov06 於 09-2-10 14:55 發表

"荷花"有本雜誌曾經介紹過以上英語教材及一些專家教你如何選擇適合教材.. 你可以參考一下...唔記得邊一期? 你可以去佢地個門市搵下, 本書封面已經有寫. ...

cacanov06

Thank you for your help!

beepaul

頁係幾好架

醒目開學勳章

語言係一種環境, 如果身邊無人講英文, 就算你同呢d教材, 都係死學, 唔他活學!
我覺得你可以平平地用ybcr, 因為真係work, 但係, 佢唔係教英文! 佢係教認英文字!! 所以, 你可能要俾多d英文書佢睇, 製做一個語言環境俾佢~
呢個係我俾阿仔嘅教材~ 因應唔同時期嘅需要
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-dinosaur/article?mid=2944
‹ 上一主題|下一主題