用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幫個女轉校, 絶對係明知的決擇
go

幫個女轉校, 絶對係明知的決擇 [複製鏈接]

分享下, 我個女之前係某學校讀了K2的上學期, 發覺程度過淺, 老師校長又唔穩定, 終於我幫佢轉了另一所學校, 而家返左一個星期, 覺得絶對係明知的決擇, 因為之前果間係全日班, 而家係半日班, 但係學的事, 唱既歌, 開心程度都比以前UPGRADE左好多, 其實我地因為搬屋都係較BB時期同佢轉過校, 所以今次又轉都考慮了一陣, 因為始終轉咁多次對小朋友唔好MA..............
短短幾個鐘的半日班, 學的事, 做的事比全日班多咁多, 就知道學校的態度真係好緊要
   0    0    0    0
dear kids wear house - 專營日本名牌童裝 批發 + 零售

可否分享一下是那間學校!!

原帖由 hisade 於 09-2-9 14:01 發表
分享下, 我個女之前係某學校讀了K2的上學期, 發覺程度過淺, 老師校長又唔穩定, 終於我幫佢轉了另一所學校, 而家返左一個星期, 覺得絶對係明知的決擇, 因為之前果間係全日班, 而家係半日班, 但係學的事, 唱既歌, 開心 ...

那間全日幼兒園係藍田的.....
dear kids wear house - 專營日本名牌童裝 批發 + 零售

請問你唔穩定的意思是:老師質素或是離職的同事多呢!
明白你的心情,由全日轉半日,小朋友會很開心,因為覺得可以早些回家,相反,我個仔兩樣都試過,由n1到現n3,因各種不同原因,現在讀緊第四間學校,我都擔心很多,現在的也不差,只是他很懷念半日的時光
原帖由 hisade 於 09-2-15 17:34 發表
那間全日幼兒園係藍田的.....
‹ 上一主題|下一主題