用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗 聖方濟愛德15分得唔得?
go

深水埗 聖方濟愛德15分得唔得?

原帖由 pipi331 於 09-2-8 22:16 發表
咁如果加埋 5分宗教分是唔是實得??
請指教. 謝謝!

去年囡囡幼稚園有同學15分入到,有些就入唔到,所以20分應該都一定得

原帖由 pipi331 於 09-2-9 21:55 發表

請問是否指 09年9月入小一那批??

NO~係2008升小一果批

我女兒是15分, 爸爸之前在這間讀, 是今年9月份入學.

原帖由 pipi331 於 09-2-8 22:16 發表
咁如果加埋 5分宗教分是唔是實得??
請指教. 謝謝!

首明子女=10分, 爸爸之前就讀 = 5分

原帖由 pipi331 於 09-2-17 21:10 發表

咁您個女咪應該有20分啦??

pipi331 想問你小兒讀那一幼稚園?

愛德十五分好少人得…佢連後補位都冇…十五分如果入到真係好好彩…可惜我個女都冇咁好彩…

話說我個女有兩個同學十五分入左…將於零九年九月入學…再講可能我敏感…呢兩個同學的姓氏拼音都係前排的Chan同Leung

再講…一直以來,呢間學校都有d中產會揀…而家經濟咁差…以前諗住揀直資的中產,都會轉呔揀呢間…所以d中產都會好大機會會揀呢間…競爭大左…而且呢班人仲會叩門!如果我係學校…佢地黎叩門…機會都好大…因為佢哋一早就比好多資源去培育小朋友,個底一定好過我個女…所以我而家都好灰呀!

各位一零的家長…小心!零九的家長(我)就好擔心!

首明子女係五分呀, 爸爸之前就讀 先係十分
仲有十分係適齡呀!總分係廿五分呀!

不過父母係校友或有兄弟姊妹都一定得呀!多十分喎!

nicoleccn 請指教小小問題:會否為阿女找補習班呀?

龍鳳胎 : 我會為阿女找補習, 但現在沒有識合的補習班而且阿女現在已學很多活動.

原帖由 龍鳳胎 於 09-2-18 15:05 發表
首明子女係五分呀, 爸爸之前就讀 先係十分
仲有十分係適齡呀!總分係廿五分呀!

不過父母係校友或有兄弟姊妹都一定得呀!多十分喎!

nicoleccn 請指教小小問題:會否為阿女找補習班呀? ...

[quote]原帖由 nicoleccn 於 09-2-19 18:11 發表
龍鳳胎 : 我會為阿女找補習, 但現在沒有識合的補習班而且阿女現在已學很多活動.

再想指教:阿女現時在學甚麼呢?活動多…還是一埋學術的呢?

星期一至星期五下午在Stafford English Kindergarten學多元智能班, 星期六早上學EPGY 下午返童軍, 星期日家庭樂.

原帖由 龍鳳胎 於 09-2-19 22:02 發表
[quote]原帖由 nicoleccn 於 09-2-19 18:11 發表

再想指教:阿女現時在學甚麼呢 ...

[quote]原帖由 nicoleccn 於 09-2-19 22:41 發表
星期一至星期五下午在Stafford English Kindergarten學多元智能班, 星期六早上學EPGY 下午返童軍, 星期日家庭樂.

nicoleccn你本人是全職媽媽嗎?
我女兒零九學年是小一了,所以對於你女兒的學習問題非常關注!再想多問多元智能班及EPGY咩價錢呢?
謝謝!

多元智能班"有(英文-劍橋), 畫班同體操" 大約3,600.00, 而EPGY是在學校學大約2,400.00 - 8堂.

原帖由 龍鳳胎 於 09-2-20 17:08 發表
[quote]原帖由 nicoleccn 於 09-2-19 22:41 發表
星期一至星期五下午在Stafford English Kindergarten學多元智能班, 星期六早上學EPGY 下午返童軍, 星期日家庭 ...

EPGY是數學, Stafford English Kindergarten 九龍塘

原帖由 pipi331 於 09-2-20 20:30 發表

我想問EPGY是 mud.
仲有, Stafford English Kindergarten 是那裡?