用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍樂民幼兒園09年N1同學仔入嚟做個朋友啦^o^ ...
樓主: hildakam
go

救世軍樂民幼兒園09年N1同學仔入嚟做個朋友啦^o^ [複製鏈接]

我都報左2010年果班, 但唔知入唔入到

唔該晒啊!!
其實我都想問有關問題架啦, 譬如戒片同食飯.. 但係又成日唔記得打電話(或者懶啦) 真係唔該晒啊!

我個仔都未戒片, 亦都未識自己食飯.. 好鬼頭痕

原帖由 hildakam 於 09-3-28 00:44 發表
係啊~~咁多位~~我今日打左去學校問床墊同被袋size, 校長好有禮貌答哂我d問題, 仲fax左 size比我添, 如果大家想要, 可以打去問佢地要, 不過只限fax or親身去拎~~

仲有, 我問左戒片同食飯問題, 妳地d bb戒哂片未ga?  ...

aiya, 我係報星期六語文故事o個個呀,因為我星期三同星期五要返工呀!

原帖由 hildakam 於 09-3-28 00:38 發表
hihi~~我都有報ar, 係咪學前預備班?
不過我最多只能親自帶issac番到5月中, 之後就會由奶奶接力, 因為我5月尾開刀生bb喇~~帶唔哂全期呢~~~我覺得好可惜, 唔能夠睇到佢一路學習~~

...

我囝都係09年9月N1
你地打算係邊度訂做被袋同床墊呀.

床墊唔知係咪應該去海馬訂呢,被套我知係紅磡街市都可訂做

RE: 床單同被

床單同被都可以向紅磡街市到買?

Hello! 你們好! 我阿b今年都入讀n1 呀! 我不是常常上網的, 但一看到這標題就即入o黎! 想問下有一份粉紅色的體格檢查表,是否d 醫生會填o架?   我個仔都係食飯時有很多問題, 攪到好鬼頭痛!!

被袋係紅磡街市可訂做,but 床墊我唔sure邊度有得買,唔知ikea有無?

原帖由 longmi 於 09-5-26 19:50 發表
床單同被都可以向紅磡街市到買?

粉紅色應該係要醫生填;我個仔食飯都係超慢,我預佢返學後肯定瘦.......

原帖由 wangwang429 於 09-5-27 18:36 發表
Hello! 你們好! 我阿b今年都入讀n1 呀! 我不是常常上網的, 但一看到這標題就即入o黎! 想問下有一份粉紅色的體格檢查表,是否d 醫生會填o架?   我個仔都係食飯時有很多問題, 攪到好鬼頭痛!! ...

原帖由 tszfungkaka 於 09-5-29 01:21 發表
被袋係紅磡街市可訂做,but 床墊我唔sure邊度有得買,唔知ikea有無?

其實我打過去學校問過.佢地所為既床墊即是床單,不過加多張格棉間响張床單到,並不是需要响海馬或IKEA買床墊,黃老師話佢聽其家長講向土瓜灣街市上層有一間可以訂做( 大約$90幾蚊到 床單連被袋),但邊間就吾知.仲叫我自己揾吓. 至於紅磡街,我去問過間轉買布做床單嘅鋪頭,我比左學校個尺寸佢,佢話尺寸太細廠少量吾会做.佢仲建議我响佢地買布,然後去D轉幫人車衫D舖頭到一車,甘咪仲煩.所以我都係決定去土瓜灣揾下個果舖頭先算. 必要時可以上深圳做都得.九月先至開學.

我己經响土瓜灣街市到訂做左床墊同被袋,一套 $120,個嬸嬸都好專業,我一比張尺寸佢,佢就問我係咪幼兒班用架! 街市第二層得一擋做布㗎咋..好易揾!

原帖由 longmi 於 09-5-29 11:26 發表

其實我打過去學校問過.佢地所為既床墊即是床單,不過加多張格棉間响張床單到,並不是需要响海馬或IKEA買床墊,黃老師話佢聽其家長講向土瓜灣街市上層有一間可以訂做( 大約$90幾蚊到 床單連被袋),但邊間就吾知.仲叫我 ...

回覆 1# longmi 的文章

謝謝你的資料, 會盡快去訂, 免得心掛掛 !另外想問下, 邊度可以繡名字既店? 因我唔想用marker筆寫

我都揾緊,揾到通知你..

原帖由 wangwang429 於 09-6-1 11:40 發表
謝謝你的資料, 會盡快去訂, 免得心掛掛 !另外想問下, 邊度可以繡名字既店? 因我唔想用marker筆寫

其實原來有隻叫 " 洗水嘜 " 好多人都係用佢架.有二隻選擇,一種係燙上件校服,另一種係縫上去校服到.你上網 search " 洗水嘜" 就有好多間商店比你選擇. 我諗我会訂洗水嘜囉..至於繡果種我仲未揾到,如果我揾到就通知你.

原帖由 wangwang429 於 09-6-1 11:40 發表

好耐冇過來呢邊傾解... 個post 沉咗..

Hildakam, 你生咗未呀, 係咪坐緊月呀?

等我又過去睇下先.
係咪好多布揀架? 如果自己帶布去唔知得唔得呢?

原帖由 longmi 於 09-5-30 20:54 發表
我己經响土瓜灣街市到訂做左床墊同被袋,一套 $120,個嬸嬸都好專業,我一比張尺寸佢,佢就問我係咪幼兒班用架! 街市第二層得一擋做布㗎咋..好易揾!

我個仔去到死都要Thomas,根本唔洗揀.......

Hello 各位樂民幼兒園媽媽,

我已經幫仔仔報讀 10 年幼兒園, 我有以下問題想問問啊:

1) 你們的寶寶在學校開心嗎?
2) 老師對小朋友有愛心嗎?
3) 學校有冇普通話學呀?
4) 你們會讓小朋友在此繼續上 K1 嗎?

唔好意思, 咁多嘢問, 唔該晒 ~

我都係做Thomas俾阿仔,佢都係好鐘意!! 唔知到時會唔會全部都係架!!

原帖由 tszfungkaka 於 09-6-8 02:59 發表
我個仔去到死都要Thomas,根本唔洗揀.......

我琴日去做, 揀咗車車

原帖由 wangwang429 於 09-6-10 17:19 發表
我都係做Thomas俾阿仔,佢都係好鐘意!! 唔知到時會唔會全部都係架!!
‹ 上一主題|下一主題