用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 9月讀K3,幾時叩門啊?
go

9月讀K3,幾時叩門啊? [複製鏈接]

囝囝宜家K2,今年9月K3.大抽獎及叩門程序係點架 ? 有無人講下俾我聽?
如果有心宜既小學我要等派唔到先叩,定宜家去叩定先啊?唔該 !
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

for官校/津小, 所有學位一定要跟教署程序派, 9月頭拎form, 一路"玩"到6月頭大抽獎放榜, 之後仲有位剩既, 至可以用黎叩門
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/
但留意, 如果係超級名校, 好多時連自己舊生仔女都收唔晒, 個個排晒隊去叩門, 除非小朋友真係非常出色, 否則可能連interview機會都無

如果你想考直資/私校, 可以同時進行, 不過收左要註冊時, 留意直資(同埋小部分私校)需要簽undertaking放棄政府大抽獎了, 如果考完直資/私校唔收or waitlist, 就可以即時叩門

原帖由 Snoopy211 於 09-2-5 03:33 AM 發表
囝囝宜家K2,今年9月K3.大抽獎及叩門程序係點架 ? 有無人講下俾我聽?
如果有心宜既小學我要等派唔到先叩,定宜家去叩定先啊?唔該 !  
‹ 上一主題|下一主題