用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 邊間幼稚園/幼兒園有小學及中學直上?
go

邊間幼稚園/幼兒園有小學及中學直上? [複製鏈接]

想選一條龍, 有無人知?
   0    0    0    0

我見最多人講有一條龍的應該係
培正同民生了

我覺得二間都係好學校, 希望幫到你 ^^

呢2間我都知, 我想知仲有無多啲資料, 唔該你先

How about St Paul Girl, St Josephine?

spk & spn.
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

醒目開學勳章 王國長老

中學部要係直資一條龍, 至可以自由收返自己小學部學生
而小學部又要係私立, 至可以自由收返自己幼稚園部學生
咁search之下.........
似乎只有維多利亞一間, 但維記幼稚園都唔係全部可以直升wor
民生/培正/真光都係津中, 係直屬中學不過唔係一條龍
st paul/啟思係直資直屬, 算唔算一條龍
(我睇edb網頁咋, 有無最近結左龍?)

Charlotte_mom分析得好清楚! KG上小學有直屬係好緊要, 升中係睇成績, 要入top學校就要有top成績, 機制總算比大抽獎完善嘛!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.
‹ 上一主題|下一主題