用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀?
樓主: evapan
go

有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀?

另外, 你有沒有為了這個interview而準備些什麼呢?

原帖由 dragonpork 於 09-2-17 14:26 發表
原來係咁.. 搭錯線..
不過我都啱啱收到劍鳴封信. 3月7號下午2:10

喂, 龍珠媽, 我地都報左km呀, 都係in 2:00左右, 到時可能會見到你喎! 都好耐無見過龍珠喇, 有無肥仔d 呀! 幼潛Ryan 媽^^

冇喎, 都唔知點準備. 因為我個仔未識講嘢, 好多時我都唔知佢明唔明我講乜. 所以都谷唔到佢乜嘢. 同平時一樣囉, 日日睇下書, 去下公園咁..

原帖由 shanyeungbb 於 09-2-18 17:38 發表
另外, 你有沒有為了這個interview而準備些什麼呢?

hihi ryan 媽, 你好嗎?
又係o個個時段? 會唔會4月bb group 埋一齊in 架? 到時Ryan 可能又做group leader!
我個仔除咗長牙同長高叻之外, 所以其他嘢都落後於人架...

原帖由 BBB2006 於 09-2-19 11:06 發表

喂, 龍珠媽, 我地都報左km呀, 都係in 2:00左右, 到時可能會見到你喎! 都好耐無見過龍珠喇, 有無肥仔d 呀! 幼潛Ryan 媽^^

醒目開學勳章

原帖由 dragonpork 於 09-2-19 11:52 發表

又係o個個時段? 會唔會4月bb group 埋一齊in 架?
...

我估係喇~ elmolly 3pm ,我就3:15pm
所以2pm就4月, 3pm就3月咁~
我估佢上午in 細d嘅B.. 一路越嚟越大!

Let me tell you my comments on KM:
1. it has over received students in some classes (got more students than govt's allowed quota)
2. N1s can't guarantee to go to its K1, they said around 70% can. But I doubt this figure as I know many N1s this yr are only on waiting list.  But the problem is the school never tell us abt this fact when we apply N1 nor throughout the whole 1st semester.  So many of us have no school to study in Sept becuase we didn't apply any other kindergartens.
3. Many other minor incidents that make me think both their headmistress and teachers are lack of loviness.

我都係今個星期六 (Feb 21) 8:30in 靈糧堂 (嘉林邊道) ! 我地到時又可以見面啦!

原帖由 elmolly 於 09-2-16 21:42 發表

佢地講緊靈糧堂呀, 我啱啱收到信, 靈糧堂in 8:30, 好早呀

今個星期六 (Feb 21) 8:30in 靈糧堂 (嘉林邊道)

聽說靈糧堂會投放好多資源落小朋友到, 例如有好多outing, 讓小朋友增廣見聞。老師很有愛心。但課程較淺。

原帖由 snakeson 於 09-2-9 09:51 發表
我想問一下大家, 點解會選擇靈糧堂?

我都報左 km, 但尚未收到信 interview, 我應否打電話去問下呢?

我個女3月,但佢見2點幾

原帖由 siupeg 於 09-2-19 17:36 發表
我都報左 km, 但尚未收到信 interview, 我應否打電話去問下呢?

我已經收到,之前未收到時打過去問,D職員同我講話如果月底未收到信至打去問。

我剛查過, 阿仔正確的interview時間是2:20pm, 前後不過十分鐘, 我想當日會見到面的!

原帖由 spysiub 於 09-2-19 14:03 發表
我都係今個星期六 (Feb 21) 8:30in 靈糧堂 (嘉林邊道) 呀! 我地到時又可以見面啦!

咁啱既, 到時又可以一齊玩喇. 你係咪好遲先寄form? 我上星期三先寄, 原先驚佢會叫我地12:00/13:00去, 咁實衰梗, 點知而家8:30, 真係攞命

原帖由 kerkermui 於 09-2-19 12:44 發表

我估係喇~ elmolly 3pm ,我就3:15pm
所以2pm就4月, 3pm就3月咁~
我估佢上午in 細d嘅B.. 一路越嚟越大!

唔啱喎, 如果咁講, 我個女應該in早過恐龍仔, 話晒佢都大過恐龍7日咁多喎

原帖由 siuhuen 於 09-2-19 13:27 發表
Let me tell you my comments on KM:
1. it has over received students in some classes (got more students than govt's allowed quota)
2. N1s can't guarantee to go to its K1, they said around 70% can. But  ...

其實我個老公個同事都有差唔多o既經歷,但我聽朋友講話好就試o下考o下啦,因為唔一定收,話說我老公個同事o既小朋友考到N1,但到了那年o既7-8月都仲未收到電話叫做校服咪到去問囉,點知道回覆話,學校爆水管好受影響收唔到個小朋友搞到好煩,因為大家都知道成7-8月所以學校都已經收咗學生仲點會有位吖,仲話N1會盡量留返個位俾個小朋友,你o地話係咪失信心。

不過你可唔可以講多一D你知道o既o野同經歷呀,因為我想了解多D。

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-2-19 22:47 發表

唔啱喎, 如果咁講, 我個女應該in早過恐龍仔, 話晒佢都大過恐龍7日咁多喎

乜唔係8日咩?
我in 3:10pm 呀~ 你唔係話3pm咩? 仲唔係早過我!

elmolly, 哈哈, 我同你剛剛相反, 我好耐之前已幫BB報名, 好似未夠一歲。吾知學校用什麼標凖排時間呢?

希望各位BB 今晚瞓好D, 明天醒醒目目去interview!

明天見!!

原帖由 elmolly 於 09-2-19 22:45 發表

咁啱既, 到時又可以一齊玩喇. 你係咪好遲先寄form? 我上星期三先寄, 原先驚佢會叫我地12:00/13:00去, 咁實衰梗, 點知而家8:30, 真係攞命

同事話我知她朋友的大女已是KM的學生, 學校在電話亦口頭答應收了細女, 但之後又反口, 說學校已超額收生, 不能留位給她的細女。

原帖由 Smallpigbb 於 09-2-20 08:29 發表

其實我個老公個同事都有差唔多o既經歷,但我聽朋友講話好就試o下考o下啦,因為唔一定收,話說我老公個同事o既小朋友考到N1,但到了那年o既7-8月都仲未收到電話叫做校服咪到去問囉,點知道回覆話,學校爆水管好受影響收唔到個小 ...

收到, 見到你個仔啦(大頭相).. 不過唔知到時認唔認到
使唔使帶朵玫瑰花來做記認呢

原帖由 shanyeungbb 於 09-2-19 21:33 發表
我剛查過, 阿仔正確的interview時間是2:20pm, 前後不過十分鐘, 我想當日會見到面的!

我估elmolly o個日俾個女玩到好殘, 所以睇嘢睇唔清...
你地早小小到啦, 大家一齊玩一陣

原帖由 kerkermui 於 09-2-20 10:59 發表

乜唔係8日咩?
我in 3:10pm 呀~ 你唔係話3pm咩? 仲唔係早過我!