用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 English grammer class
go

English grammer class [複製鏈接]

想幫囝囝找english grammer course, 希望由中國人教,請問有冇好介紹, 荃灣或kowloon side.

Thanks
   1    0    0    0

可唔可以 PM 比我

mamimeowmeow,

Pls pm the information to me. Thanks!

Hi mamimeowmeow,

已收 PM, Thanks ! 但妳有無聽過 Ready to Learn, 好唔好. 因有一Centre 在 Hung Hom, 較近我家, 但每堂要 $290, 但 1 對 4. 點睇

係好貴, 仲要就時間, 因為仔仔上緊一個手工班所以先無報, 要等到 3 月. 好唔好就唔知. 因為係老公同事介紹話幾好. 我又無 sourcing, 咪想試下囉. 我剛打在電話比 To Kwa Wan 個 Miss, 佢好 nice. 雖然 1對1 價錢都唔平, 但已經平過  Ready to Learn 1 對 4 啦. 又超近我, 只係 2 條街距離咋.  仔仔係 To Kwa Wan 保護兒童會讀 N3, 即係 K2. 而家 D 小朋友細細個已經操英文, 英普班, 國際班. 班主任仲係外籍老師. 想唔 fit 都幾難. 我都想個仔英文好, 唔好係港式英文. 自問英文唔好. 連 apple 都可能發錯音. 老公好 D, 係大學生. 但都係港式英文. 大家都經歷過很痛苦既英文教學模式. 唔想下一代都係:tongue:

Learning Plus都有Grammar班, 唔知好唔好呢 ? 都要成285/堂. 同 Ready to Learn 比, 你地又會諌邊間 ?

多謝大家的資料,其實我小朋友係ready to learn已經上咗兩年多,課程唔錯,好全面, 老師好nice,小朋友上得好開心, 雖然佢地話係會最多四個小朋友一班,實際上好多時我見到最多都係得兩個小朋友.  我小朋友在這兩年幾有4/5都係自己一班,(我係報讀小組), 而且上堂仲可以錄音,返到屋企可以慢慢聽. 因為我想係grammer方面學得深入些,所以才找針對grammer 嘅course.

Hi Eileenycm,

妳小朋友幾多歲 ? 妳覺得我個仔應該由 Ready to Learn 開始或是由中國人教好 D. 因為 To Kwa Wan 個 Miss 亦講 grammer 須大個 D 先開始教. 4 歲小朋友係教 Phonics 及 Vocabulary 先. 聽好多媽咪講外籍老師 grammer 及 spelling 唔好, 優點係 Oral 及 Listening 均好. 唔知 Ready to Learn 水準好唔好 (當然包括 Grammer 及 Spelling) . 而家 1516 都唔知點選.

Anyway, 好多謝妳地既幫忙, 真係各有各好. 我會再衡量一下. 而家 D 媽咪真係好多嘢要顧慮, 煩完英文班, 又要開始煩小學. 真係步步為營.

‹ 上一主題|下一主題