用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 買小提琴, 邊隻牌子好?
樓主: cheapbombom
go

買小提琴, 邊隻牌子好? [複製鏈接]

囡囡身高112cm左右, 1/8隻琴啱唔啱? 如果OK, 請預我一個.

原帖由 ming2 於 09-2-11 11:06 發表
各位...

問左啦...

pink color (閃底)有1/8, 1/4(暫時冇晒貨,一個月後會返貨), 1/2, 3/4, 4/4 呢幾個size

唔好意思...冇1/16呀...

有興趣就快排隊啦...因為暫時外邊未有太多人知有呢隻貨..不過知到有0既都即刻買 ...

簽名被屏蔽

ming2,

好想知道個 violin 是怎樣的, 有無model或相呢?

各位...

問左啦...

pink color (閃底)有1/8, 1/4(暫時冇晒貨,一個月後會返貨), 1/2, 3/4, 4/4 呢幾個size

有興趣就快排隊啦...因為暫時外邊未有太多人知有呢隻貨..不過知到有0既都即刻買 ...

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 09-2-11 21:15 發表

唔好意思呀..相就冇啦..不過model就係VIF 0既 BV100,而color就係pink,帶有好似閃靚靚0既銀底咁...你問下snoppy and Sindy啦..佢地見過實物架..

都好似你咁講啦,都好難形容呀....我覺得隻粉紅幾好睇

ming.............問下佢地會唔會整第二隻色...?我地上次咪話紫色都好....我女一開口就話想要紫色喎,但粉紅色都好.....係咪藍色都無呀?

有得揀顏色咁好?

原帖由 Sindy 於 09-2-11 21:31 發表

都好似你咁講啦,都好難形容呀....我覺得隻粉紅幾好睇

ming.............問下佢地會唔會整第二隻色...?我地上次咪話紫色都好....我女一開口就話想要紫色喎,但粉紅色都好.....係咪藍色都無呀? ...

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 09-2-11 22:27 發表

Sindy,

有關color方面,我今日都有問到佢地呀..佢話其實之前都有整過其他color,不過就係實色,唔係閃底lor...外間反應就唔多好..不過都仲有少量其他color係倉lor..

而現時黎講,除左閃底pink color之外,係唔會整其 ...

有紫色唔係閃低都ok架.......同佢傾開時睇下有無?thanks

咁有無白色?

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 09-2-11 22:56 發表

ok..我聽日再試下問下佢地實色0既重有咩色淨啦....不如你地講低心目中0既color and size,咁我會容易d問到呀...thx

第一選擇:紫色3/4
第二選擇:藍色3/4
第三選擇:閃粉紅3/4

thanks

其實有無地方可以睇到實物? 因為囡囡鍾意深色, 但我老公又話白色幾靚.

原帖由 ming2 於 09-2-11 22:56 發表

ok..我聽日再試下問下佢地實色0既重有咩色淨啦....不如你地講低心目中0既color and size,咁我會容易d問到呀...thx

你地咁攪野, 小提琴都簡顏色? 我個人都係喜歡Classic既楓木色, 別無他選...

見你地簡得咁開心, 我都睇得開心....

原帖由 Web 於 09-2-11 23:12 發表
其實有無地方可以睇到實物? 因為囡囡鍾意深色, 但我老公又話白色幾靚.

ming2,

多謝推介, 而且好吸引喎, 不過我暫時唔諗住啦, 因為都買埋買埋好多音樂CD未聽....

原帖由 ming2 於 09-2-10 23:27 發表

cheapbombom

我地今日一行三人上左去呀..攪左成個幾鐘先走...我睇中左一套古典音樂家 0既生平事跡,音樂歷程DVD(total 12隻,仲有一本書添),折完一千左右,你有冇興趣呀??仲可以配埋CD (好似都係10 or 12隻咁上下啦. ...

beetle,

一年pick up七級, 你超級勁!
我家陣用啊女己拉完個本篠崎第一冊囉, 不過老師話下堂要換書啦...你呢?

你有無日日練琴啊? 暫時我都keep到..

原帖由 beetle 於 09-2-11 00:19 發表
cheapbombom,

我絕對同意妳老師既講法.  我之前丟低左鋼琴成18年, 諗住有排先pick up番. 點知只係用左1年就pass左grade 7, 仲幾好分數tim! 所以我相信妳都會好快!係呢, 妳用什麼書?可否分享下?

...

原帖由 cheapbombom 於 09-2-11 23:19 發表
你地咁攪野, 小提琴都簡顏色? 我個人都係喜歡Classic既楓木色, 別無他選...

哈哈哈, 買比小朋友, 有顏色靚d呀嗎

原帖由 cheapbombom 於 09-2-11 23:19 發表

呢d當係玩具玩下架咋,音色點同正統小提琴比.....hahahaa,點都要有個正常拉的呀

cheapbombom,

老師開左本大陸書俾我 , 叫"學琴之路", 另加個女用完的suzuki book one. 仲有佢用梗本hoffmann ,再+scales, 真係練到氣咳!

原帖由 cheapbombom 於 09-2-11 23:26 發表
beetle,

一年pick up七級, 你超級勁!
我家陣用啊女己拉完個本篠崎第一冊囉, 不過老師話下堂要換書啦...你呢?

你有無日日練琴啊? 暫時我都keep到..

ming2,

唔緊要啦, 咁可唔可以幫我問下1/16 原木色幾多錢啊?

各位...

問左啦...

‹ 上一主題|下一主題