用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍真光中學(小學部) 真光(九龍)小學升中派位如何?
樓主: lotto
go

真光(九龍)小學升中派位如何?  

chingchingBaBa:

唔該晒你
1.學校冇開放日,咁有冇為k2或k3家長而設的答問會/簡介會?其實我除左簡介會/答問題,都想參觀下學校環境,
好在有你響度解答我o既疑問...

2.我想問係咪好多家長會選擇俾小朋友考番九龍兩間真光中學,學校有冇規定話要考到幾多名之內先得?我見派位主要去九龍真光中學

原帖由 chingchingBaBa 於 09-5-25 11:31 發表

1.咁學校有冇net teacher?有幾多位?同埋每個禮拜教多少堂英文?
沒有,但有很多網上練習,有些要自費。每天有兩堂英文。
2.係咪普通話教部分科目定只限於中文科?
只有普通話堂用普通話。
3.學校有沒有開放日/簡介會?
沒 ...
我家有三寶

原帖由 fostermak 於 09-5-25 12:14 發表
chingchingBaBa:

唔該晒你
1.學校冇開放日,咁有冇為k2或k3家長而設的答問會/簡介會?其實我除左簡介會/答問題,都想參觀下學校環境,

2.我想問係咪好多家長會選擇俾小朋友考番九龍兩間 ...

應該沒有,但面試時,已經可以看到一部份。
2.我想問係咪好多家長會選擇俾小朋友考番九龍兩間真光中學,學校有冇規定話要考到幾多名之內先得?我見派位主要去九龍真光中學
我估計,因為九龍真光中學是中中的,而九龍塘又有很多好學校,相信大部份屬Band 1的學生會選真光女書院(英中)或九龍塘的英中,而其他Band 1至Band 2的,相信會選九龍真光中學。

... :-D

PLS CHECK PM,THX!!!
原帖由 chingchingBaBa 於 09-5-23 10:14 發表

請給我你的email address!

I got the same problem, please e-mail to

[email protected]

Million thanks!

Please e-mail to

原帖由 chingchingBaBa 於 09-2-9 18:16 發表
我在學校影了它公佈的排位學校,你可以PM你的email address給我,我E給你。

Pls PM me.  Thanks!

醒目開學勳章

Please PM to me

原帖由 chingchingBaBa 於 09-5-25 17:14 發表

應該沒有,但面試時,已經可以看到一部份。
2.我想問係咪好多家長會選擇俾小朋友考 ...

pls email to me :

已Email給你們

tyty

你好chingchingbaba

請問可唔可以pm比我呀?
thank you!

Hi,

Would you please send a copy to me please [email protected].

Thanks a lot.

醒目開學勳章

thanks

已Email給你們

popcorn11202001
請給我你的email address!因那是圖片檔,不能PM!

Please e-mail to:

Thanks !

九真附小升中派位情况

我都想要,能否Email一份给我,多谢多谢!

九真附小升中派位情况, please!

Email:[email protected]

已Email給你們

原帖由 chingchingBaBa 於 09-5-23 10:14 發表

請問可否 SEND 一份派位結果比我?
[email protected]k