用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 傻貓,有野搵你呀
go

傻貓,有野搵你呀 [複製鏈接]

問左人關於聖經科唔合格要留班既事,請你pm我丫(我諗你轉左名啦)
   0    0    0    0

Hi Sindy,

如果可以,请也 pm 给我。

謝謝!

原帖由 hogwarts 於 09-2-1 21:38 發表
Hi Sindy,

如果可以,请也 pm 给我。

謝謝!

問左天主教有關人仕,佢話如果聖經科唔合格就要留班(其他科都合格,或者留唔留班係取決於聖經一科)係唔多合理,可以投訴去有關辦學團體,如果係天主教學校既話,得唔到有關辦學團體回覆,可以聯絡我,代為傳話,謝謝

p.s.唔想出面既話,你pm你間'天主教'學校名比我,thanks

Dear Sindy,

The world is getting better with more people as you.

Appreciated.

我讀了七年天主教中學,囡囡也經歷過六年基督教學校的教育,清楚明白聖經科不能是升班的關鍵,是教會的共識。正正由於能夠尊重香港民情,所以基督教可以生根、茁壯。不過,大概每一個宗教都有一小撮原教旨主義者,抱著唯我獨尊的態度。這間學校就是這種極端,不但為非教徒不容,教育局的叫停,甚至主流教徒也不認同。

原帖由 hogwarts 於 09-2-2 20:03 發表
Dear Sindy,

The world is getting better with more people as you.

Appreciated.

得到有關人仕接見,關於宗教辦學政府接管既起源,為左呢件事去左半個鐘,有好多人會覺得我過份熱心........不過關於細路仔既未來,我真係幾緊張下...... 多謝你的跨獎,可能我覺得呢個世界,道德觀同價值觀越黎越弱關係,令我有動力朝早起身,驚驚青青的附會

You can reach the spicy cat by searching 大黃傻貓GARFIELD竇 at Yahoo Hong Kong
‹ 上一主題|下一主題