用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問waiting list ,有消息嗎?
樓主: shirleychan
go

請問waiting list ,有消息嗎? [複製鏈接]

Thanks anyway.

原帖由 mabelma 於 09-6-4 10:31 發表
好難講,我不太清楚。

回覆 8# Heiyingleefamil 的文章

Thanks.  Good Luck to us!

請問09-10 p.1 學生家長要何時交學費confirm學位呢?這樣,我們waiting list 的都可以預測何時開始會收到電話。
Thanks

原帖由 chfong 於 09-6-4 13:17 發表
Thanks.  Good Luck to us!

13/6 會註冊, 9/6前要覆讀唔讀

pls check pm, tks

原帖由 kls12 於 09-6-2 23:31 發表

上年,原本會送校服及書給一位將會讀P1朋友,但在開學前轉了到GH,貪她有中學. 在開學前還會有些位吧!

校服還在,有需要的PM我吧!

6月13日要註冊, 交一個月學費, 書簿費, 訂校服.  

原帖由 shirleychan 於 09-6-7 11:06 發表
請問09-10 p.1 學生家長要何時交學費confirm學位呢?這樣,我們waiting list 的都可以預測何時開始會收到電話。
Thanks

請問waiting list的是不是要再寄信到學校才會有通知呢?還是跟編號call人呢?有冇人知呀!

請問上年waiting list 收到通知的人,是否有寄信到校表示誠意的呢?

請問上年waiting list 收到通知的人,是否有寄信到校表示誠意的呢?

我都想知,咁請問你有冇寄信去表示誠意呀?
原帖由 chengwaiking 於 09-6-13 08:05 發表

喧嘩,
我冇呀!不過有人話唔寄信就一定唔會call你,唔知有冇人是沒有寄信而又有call你(waiting list)呢?請分享.

我冇呀!不過有人話唔寄信就一定唔會call你,唔知有冇人是沒有寄信而又有call你(waiting list)呢?請分享.

雖然我不能回答大家, 既然在此不斷打探, 估估吓 ......, 點解唔試一下所謂傳聞的方法 ? 做咗又不會損害他人, 機會係要爭取, 成功係要不斷嘗試.
** 以上純粹個人意見 ! GOOD LUCK !

原帖由 chengwaiking 於 09-6-14 11:57 發表

原帖由 chengwaiking 於 09-6-13 08:05 發表

我個人認為寄咗無壞. 亦俾校方知道你仍然想小朋友响佢學校讀書,增加俾選仲嘅機會.

我之前寄左信, 不過都未收到電話呀!  

原帖由 MiuMiu68 於 09-6-15 00:56 發表

我個人認為寄咗無壞. 亦俾校方知道你仍然想小朋友响佢學校讀書,增加俾選仲嘅機會.
12月15日出左世啦!似足我老公!

原帖由 Karencks 於 09-6-19 22:54 發表
我之前寄左信, 不過都未收到電話呀!  

Me Too

原帖由 NgVivian 於 09-6-19 23:20 發表

Me Too

我昨天call 過學校, 個職員說現在未有位放比後備生住, 但亦有機會等到9月中都會call , 唉, 還要有排等.......

我之前也有打去問,校務處話六月尾會call;近來再問,佢話暫時冇位,我話在網上也看見有家長回應會放棄學位的,佢答:「總之宜家就係冇啦!」我有點追人還債的感覺!

原帖由 Adrian_mom 於 09-6-23 11:11 發表

我昨天call 過學校, 個職員說現在未有位放比後備生住, 但亦有機會等到9月中都會call , 唉, 還要有排等.......

我都有打去問,佢都話宜家無位,當堂心裡寒一寒. 我信佢無講大話. 會唔會因為H1N1唔得閒處理呢? 定係今年收生Strategy唔同咗? 唔明點解今年私校禁full. 想讀又未有得讀,唔想讀又攞住唔放(幾千蚊豪俾佢啦!), 總之就等等等啦!

同意可能收生策略唔同咗。因感覺H1N1校務反而會無咁繁重。

私校來說,在统一派位及交學費後完全零空缺,有點不尋常。是否已零星地做着,學校也不妨向查詢的家長說明一下,我們是明白的。若說「總之無位」,令人不禁有點敷衍的感覺。

也不是要求什麽客户服務,只要學校說出真實情序便可。

原帖由 jodiechung 於 09-6-26 15:53 發表
我都有打去問,佢都話宜家無位,當堂心裡寒一寒. 我信佢無講大話. 會唔會因為H1N1唔得閒處理呢? 定係今年收生Strategy唔同咗? 唔明點解今年私校禁full. 想讀又未有得讀,唔想讀又攞住唔放(幾千蚊豪俾佢啦!), 總之就等等 ...
‹ 上一主題|下一主題