用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問一月才in祟真的收到信未?
go

請問一月才in祟真的收到信未?

當日校長說這批是waiting list,唔知有冇人收到信是straight in呢?你們對這間學校的國際班有可評價?

原帖由 lamb2003 於 09-1-30 19:12 發表
當日校長說這批是waiting list,唔知有冇人收到信是straight in呢?你們對這間學校的國際班有可評價?

今天收到主流部取錄信 要11/2 or 12/2交留位費$400。

原帖由 lamb2003 於 09-1-30 19:12 發表

今天已收到, 收了我仔仔入讀國際班

今天收到主流部取錄信!

今天收到主流部取錄信!

你們對這間學校的有可評價? how about the teacher? Is nice?

原帖由 BOBO1229 於 09-1-31 00:07 發表
你們對這間學校的有可評價? how about the teacher? Is nice?

我都想知 學費多少 雜費多少

2009/10 school fee $3600, you can check the school web site.

原帖由 NgVivian 於 09-1-31 15:18 發表

我都想知 學費多少 雜費多少

今年行小班,所以學費加了價,變成3600大元.

國際部都收左我仔仔, 但好奇怪! 上次briefing 話國際班其實已經full左, 只剩後備位, 點解淨係呢度都已經有兩個已取錄嘅??

有無人in 左但係無offer架?

我都覺得奇怪,o個日校長話除非好bright,否則會放在後備位,仲叫家長唔好worry,六月會有人放番D位出泥.我囝囝都好bright比祟真收了,但2月11日同12日我請唔到假去交留位費,屋企淨得個印印,唔識幫我交,我唯有打電話去祟真,問那位羅小姐(我估是負責的clerk)我早一日(2 月10日)交得唔得,佢一 口就拒絕左,話一定要個兩日交,我問佢點解你地咁唔flexible,都唔體諒家長請假難的苦況,但佢仍支吾以對,話唔可以,經這件事後我對這間學校的行政更加有保留,九成九唔交留位費啦:;pppp:
原帖由 Leanna 於 09-2-2 22:14 發表
國際部都收左我仔仔, 但好奇怪! 上次briefing 話國際班其實已經full左, 只剩後備位, 點解淨係呢度都已經有兩個已取錄嘅??

有無人in 左但係無offer架?

I have a experience like u. Not fexible to pay in advance.

我都收到主流部取錄信....到底有無in o左而唔收/後補呀....
kit 一聲, 笑多D啦! 香港人!!

I went to pay today..... but does not feel too comfortable ..

原帖由 bblaw 於 09-2-9 22:47 發表
I have a experience like u. Not fexible to pay in advance.

原帖由 CarrieBB 於 09-2-11 22:48 發表
I went to pay today..... but does not feel too comfortable ..

Why do you not feel too comfortable?

same to you.  I paid the deposit yesterday. The office is mess, untidy, give me bad impression.......
原帖由 CarrieBB 於 09-2-11 22:48 發表

YES.. SO NOW I M confuse...

原帖由 chfong 於 09-2-12 13:46 發表
same to you.  I paid the deposit yesterday. The office is mess, untidy, give me bad impression.......