用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 請問有冇聖保祿小朋友住又一村或奧運站? ...
go

請問有冇聖保祿小朋友住又一村或奧運站? [複製鏈接]

請問媽咪們,
你們的小朋友是怎樣返學的?是否很早便要上校車?
如有媽咪知道,可否告知?
謝謝!
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

我係住奧運既, 9 月開學至12月都係我自己帶佢返學, 多數會坐巴士 no. 914, 有時會坐 MTR. 1 月開始就比佢坐保母車

請問妳係 am or pm session?
I knew the bus no. 914 can go directly to SPK, but it will spend an hour to go there.
Regarding the nanny bus, what's the time schedule and cost?
Thanks.

原帖由 ru_by 於 09-4-2 13:57 發表
我係住奧運既, 9 月開學至12月都係我自己帶佢返學, 多數會坐巴士 no. 914, 有時會坐 MTR. 1 月開始就比佢坐保母車

回覆 # 的文章

我個女係 PM, 冇錯如果坐巴士係要再早 D 出門口, 但係就話晒 1 程車唔洗煩 !
而且坐 MTR, 你知由香港站去中環站其實對小朋友來講都行幾遠架 !

至於保母車方面, 本來我坐緊果架幾好, (上車時間都 OK, 加上以我所知有部分保母車, 如果到達學校就算學校門未開都要小朋友係學校門口等, 但我個女坐果架就唔會, 叔叔同姨姨會等學校開門至比小朋友落車) 不過聽聞可能會取消 ! 如果佢架車冇取消我可以介紹你坐 TIM, 因為個叔叔好好人 !

請問妳係 am or pm session?
I knew the bus no. 914 can go directly to SPK, but it will spend an hour to go there.

For your reference, school bus service you can ask Mr. Wong at 68223822.
‹ 上一主題|下一主題