用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人讀銅鑼灣聖雅各福群會幼稚園 ...
go

請問有無人讀銅鑼灣聖雅各福群會幼稚園

我報左名interview完, 下星期交註冊費呀! 不過我係2歲班.

我覺得佢地方好細羅, 但就好caring, 因2歲班有2個老師加一個助教, ratio約1:8真係幾好, 另外一星期有3天有英文, 有2天有普通話, 以呢類一般的幼兒院黎講我覺得好足夠了.

不過你問幼稚園即係3歲班對嗎? 我之前問的information都係for2歲班咋, 你3歲班唔知一唔一樣喎, 但一星期3天有英文就肯定羅.

你有無其他學校選擇? 或者住得近唔近呢?

原帖由 christine07 於 09-1-29 10:10 發表
有無人知呀?
希望每天開心渡過 ;-)

回覆 # 的文章

我會交註冊費先, 不過多數都會讀呢間架喇, 雖然我另外仲有一間交左報名表但未有interview, 但如果無得in或唔收就無學校讀了.

咁你又讀唔讀呀? 交左註冊費先羅, 如其他有offer再諗, 如其他無offer咪讀呢度羅, 我之前有在bk見幾位家長都讚呢間kg好的.

原帖由 christine07 於 09-2-2 11:41 發表
咁你讀唔讀呀?我有二間都係waiting list

I don't know about K1, I only let my kid there for temporary stay and I found the teachers are very caring, full of love, very loving environment. The teacher told me they way the teach is more active learning (learn through games).

原帖由 christine07 於 09-1-24 09:58 發表
請問有無人讀銅鑼灣聖雅各福群會幼稚園呀?
好唔好?

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

school fee $2590 for n1, will increase $200-300 in the coming semester.

原帖由 CHKWAN 於 09-2-2 12:59 發表
how much per month for 2歲班 ? Is full day or half day ?

我住鵝頸橋附近, 都算幾近.

原帖由 christine07 於 09-2-3 15:56 發表
我已交咗註冊費啦,應該好大機會會讀,因我waiting 個二間學校都係下午班的,就算有位我都唔會讀,除非有上午班啦,讀全日可以比bb 學下自理,都有好處,
Jessy請問你住邊區?我住在北角
...