用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 87
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 87

醒目開學勳章

你可以咁分心法都得

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 10:34 發表
Morning all,

而家我一邊開緊team meeting via phone, 一邊上bk

我經常都係咁做ga, but 諗住團年飯, 俾對kids同佢表妹玩吓, 開心吓jar ma.
原帖由 雪文 於 09-1-23 10:31 發表
可否當佢透明, 唔去一次呀.  我都好憎咁standby 法

o.k. 6PM  B出口見.

原帖由 雪文 於 09-1-23 10:29 發表
KTMA, 我約你今日幾點呀, 順便攞埋本電腦書俾我呀, 唔該.  我五點半放工, 去到坑口6點應該OK掛, 咩出口等 ?

唔係的話就等過咗正月先啦, 我話你听其實我年年都會忍唔住正月買鞋的, 我唔擔保今年自己忍到手. ...

我係自己位聽, 又唔洗發言, 我負責take minute.....不過佢地有時講d英文好深, 我都唔知佢地講咩, 有時要估下

原帖由 雪文 於 09-1-23 10:38 發表
你可以咁分心法都得

吓?! 咁都可以1心2用?!   勁 wor!

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 10:43 AM 發表
我係自己位聽, 又唔洗發言, 我負責take minute.....不過佢地有時講d英文好深, 我都唔知佢地講咩, 有時要估下

初1-3轉去X年, 初4約左班靚C9打牌 , 初五同KATIE驗眼, 想初8-9 去澳門行下, WHERE BUY TICKET平的?有冇介紹?

原帖由 ccbeauty 於 09-1-23 10:30 發表
咁happy

你新年果幾day 會做muk???

原帖由 雪文 於 09-1-23 10:24 發表
唔該你.

你而家方便講電話嗎 ??  你xx今日有無返工呀 ?  我今日有茶飲呀, 我有位同事升職請飲茶, 不過我一早去訂位, 個姐姐話太爆無得訂, 叫我早D去攞住wor.

...

XX日日都係度, 你pm我好d....

stitch

哈! 你自己洗埋個$1500都唔覺呢!?

自己打去問, 話公司好多飯食, 要安排

原帖由 ccbeauty 於 09-1-23 10:38 發表
我經常都係咁做ga, but 諗住團年飯, 俾對kids同佢表妹玩吓, 開心吓jar ma.

$1500 濕濕碎, 對於STITCH來講.

原帖由 多利是 於 09-1-23 10:51 發表
stitch

哈! 你自己洗埋個$1500都唔覺呢!?

今朝post 好多次都唔得, 激c我

醒目開學勳章

你的英文應該好OK啦.

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 10:43 發表

醒目開學勳章

hoganma & 多  :

昨日我去咗cm concept的先逹店, 好細間呀.  真係無咩買, 不過找都無帶coupon去.

多, 你睇中個電話好大部, 男人用就啱D.

我都仲唔知買咩好, 過完年先去睇啦

原帖由 hoganmama 於 09-1-23 10:55 發表
今朝post 好多次都唔得, 激c我

CC,

今天同雪雪交收後, 我去tko還返條花女裙比你, 你O.K. 嗎? 約6:15PM?

佢例牌答, 唔知呢, 佢地 (姑9 and 姑仔) 冇講幾時返wor, 我都係求其煮jar ma.
原帖由 ktmami 於 09-1-23 10:51 發表
自己打去問, 話公司好多飯食, 要安排

ok ok, 我叫bun 落去拎, 係邊度等???
原帖由 ktmami 於 09-1-23 11:00 發表
CC,

今天同雪雪交收後, 我去tko還返條花女裙比你, 你O.K. 嗎? 約6:15PM?

妖, 又真系幾老士WOR.

原帖由 ccbeauty 於 09-1-23 11:04 發表
佢例牌答, 唔知呢, 佢地 (姑9 and 姑仔) 冇講幾時返wor, 我都係求其煮jar ma.

咁鬼黑人憎gar, 咪鬼問, 盞勞氣
原帖由 ccbeauty 於 09-1-23 11:04 發表

6:15 TKO MTR ”A” 出口??  ARM 唔 ARM??

原帖由 ccbeauty 於 09-1-23 11:05 發表
ok ok, 我叫bun 落去拎, 係邊度等???

開完會la

我d英文好屎咋, 同公司d同事比, 就無得比, 佢地個個都超流利, 如果佢地係高班, 我就係bb班, 佢地有一半以上係MBA 畢業 ar...