用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 沙田公園的事
go

沙田公園的事

真的不開心..今日個女去沙田公園學習...但當落校車的時候我見到個女成身都是黄色油..但昰她說:媽媽我在公園的時候不小心整到:....真激死..有乜理由老師和其他大人睇不到D油未乾...而不叫D小朋友小心D呀...佢地咁細..邊會知道LEE D 係油呀!..個女條裙...鞋...仲知成個下身都是...最衰就是洗唔到..仲要去買過D新嘅...激死我呀...前幾日個女比學校D人打...今日又整到成身到係油...真黑仔!

Tszyau mama

點會咁架?聽到都'登'你心痛,芷柔咪好唔開心?

前幾日做乜事比人打?有無同老師講? 真係好黑仔, 希望壞事已經過'噬' 以後全部都係好事㗎啦!

試下用松節水, 可能洗得到.

原帖由 hotszyau 於 09-1-21 20:33 發表
真的不開心..今日個女去沙田公園學習...但當落校車的時候我見到個女成身都是黄色油..但昰她說:媽媽我在公園的時候不小心整到:....真激死..有乜理由老師和其他大人睇不到D油未乾...而不叫D小朋友小心D呀...佢地咁細.. ...

你個女比學校d人打 ? 甘老師有無講原因? 有無跟進? 你個女無事麻 ?  

原帖由 hotszyau 於 09-1-21 20:33 發表
真的不開心..今日個女去沙田公園學習...但當落校車的時候我見到個女成身都是黄色油..但昰她說:媽媽我在公園的時候不小心整到:....真激死..有乜理由老師和其他大人睇不到D油未乾...而不叫D小朋友小心D呀...佢地咁細.. ...

芷柔媽咪,

你好,我係樂遙媽咪,芷柔見家長見成點麻?
我都想問下芷柔比邊個同學仔打?
沙田公園事件,可能義工家長唔係多,而同學仔又多人,一時間睇唔哂每個小朋友,都可以理解.你唔好咁勞氣啦,快d買番d校服先.

多謝大家關心..好可惜我用過好多方法都是唔得!..其實老師同其他大人在場的話見到可以帶她們離遠這個地方....我相信一定避得到...算啦係唔係都要買過!   米當我地黑仔...之於比人打的事...老師已找到是誰...昰二年級的學生...但是老師說他們3人巳經比自已班主任責備了!

原帖由 mummom 於 09-1-22 10:18 發表
試下用松節水, 可能洗得到.

松節水, 電油, 火水等有機溶劑都無用, 唯一有是去五金鋪買幾蚊一大支的天拿水, 天拿水是用呢開油用的, 一般都能把油溶開, 然後再洗, 但少少漬還是有的.