用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請問

請教各位媽咪,如果小朋友讀下午班,會不會好辛苦?崇幼的興趣班需不需要比錢參加呢?新年的放假時間大概是農曆年的什麽時候?同埋崇幼有沒學費資助計劃呢?多謝!!!   :loveliness: :loveliness: :loveliness:

原帖由 Eugnen 於 09-1-20 12:05 發表
請教各位媽咪,如果小朋友讀下午班,會不會好辛苦?崇幼的興趣班需不需要比錢參加呢?新年的放假時間大概是農曆年的什麽時候?同埋崇幼有沒學費資助計劃呢?多謝!!!   :loveliness: :loveliness: :loveliness: ...

我囡囡係讀上午班, 所以答唔到你第一條問題.

崇幼的興趣班需不需要比錢參加呢?
要, 不過都平, 大部份都係50-60蚊一個鐘頭.

新年的放假時間大概是農曆年的什麽時候?
今年嘅農曆年假係由年廿九放到年初九, 初十返學.

同埋崇幼有沒學費資助計劃呢?
你係唔係指學劵呢? 係有嘅! 不過要自己入學前去教育局申請, 我囡囡08-09年度學費, 每月平$1100.

你好, 媽咪, 我小朋友今年正讀下午主流班.
由於沒了下午覺時間, 晚上他早了很多睡, 由本來的十點多十一點, 到現在的九點多, 早上起床也不用太掙扎
(
趕校車), 約八點多起床.
所以蠻可以的.

興趣班方面, 由於是在約十二點到一點舉行(無論上午班跟下午班也是), 所以上興趣班那天, 仔仔便要早些上校車, 午飯時間便要提早, 然後再給他一個面包回校吃.  

原帖由 Eugnen 於 09-1-20 12:05 發表
請教各位媽咪,如果小朋友讀下午班,會不會好辛苦?崇幼的興趣班需不需要比錢參加呢?新年的放假時間大概是農曆年的什麽時候?同埋崇幼有沒學費資助計劃呢?多謝!!!   :loveliness: :loveliness: :loveliness: ...
代碼 效果
Chu Chu Ma Ma