用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 你們會明天交表或星期日, 早交會唔會對派彩有好處? ...
go

你們會明天交表或星期日, 早交會唔會對派彩有好處?

你們會明天交表或星期日, 早交會唔會對派彩有好處?

醒目開學勳章

早交會唔會對派彩有好處 <-- 唔會! 如果會o既話, 我地可能上個月已經o係派位中心門口排緊隊o勒

原帖由 Geni 於 09-1-16 23:00 發表
早交會唔會對派彩有好處  

thank you,

我們未決定好, 所以多數星期日填, 大家呢?

我多數打算在sunday 交表, 一來自己sunday 不用上班, 二來最主要是想俾多一日時間自己再想清楚, 因為仍是心大心細 , 所以都希望讓自己利用多一天的時間可以再和老公, 朋友 and 親戚商量一下排位。

原帖由 hei_jai_bb 於 09-1-17 03:55 發表
我多數打算在sunday 交表, 一來自己sunday 不用上班, 二來最主要是想俾多一日時間自己再想清楚, 因為仍是心大心細 , 所以都希望讓自己利用多一天的時間可以再和老公, 朋友 and 親戚商量一下排位。 ...

If you do it Sunday, better go a bit earlier. Just in case there's anything missing, you still have the time to manage. Like in my girl friend's case last year, her husband was registered as the guardian but she handed in the form herself. They requested an authorisation letter from her husband and she had to call her husband immed to the centre.

醒目開學勳章

o岩o岩交o左o勒! 大局已定, 依家聽天由命o勒~~~

我未交呀, 都係諗多一日半日先!

原帖由 Geni 於 09-1-17 10:03 發表
o岩o岩交o左o勒! 大局已定, 依家聽天由命o勒~~~

Be relaxed and enjoy the coming Chinese New Year Holidays with your family. Wish you the best of luck !

我想問吓份表唔係星期六,日先攞咩?
點解有啲家長話交表?
0甘....係唔係呢頭攞表,嗰頭立即填完再交表呀?

死啦我唔係好明忝???
[size=medium]queensroad

我仍有以下問題請大家給我意見:

我打算甲部有以下choice:

1st choice 一定係 St. Francis Canossian School (Net 12)

其他考慮了以下幾間:
a) 聖公會基恩小學 (Net 11) - 42 個位 (男女校)
b) 聖公會聖雅各小學 (Net 12) - 46 個位 (男女校)
c) Stephen's Girls Primary School (Net 11) - 47 個位
d) 聖保祿天主教小學 (Net 12) - 70個位
e) Sacred Heart Canossian School (Net 11) - 56 個位

從以上來看, 幾間女校如 d/e 學位, 比 a/b兩間男女校多些, 但這些女校都是比那兩間男女校知名, 請問是學位多的學校機會多些, 還是兩間男女校機會多些?

還有乙部, 我真是一間都選不上, 但不填又怕最後派了那些道教/佛教學校, 我是否需要好好醜醜都填一兩間還可接受的基督教學校?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 queensroad 於 09-1-17 16:27 發表
我想問吓份表唔係星期六,日先攞咩?
點解有啲家長話交表?
0甘....係唔係呢頭攞表,嗰頭立即填完再交表呀?

死啦我唔係好明忝???

係!  中心係有填表區, 填完可以即時交.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

醒目開學勳章

原帖由 LS+MCS 於 09-1-17 10:33 發表

Be relaxed and enjoy the coming Chinese New Year Holidays with your family. Wish you the best of luck !

LS+MCS,

多謝關心! 其實依家了O左件心事都唔錯呀! 有D乜O野都等6月先再算O勒!

P.S. 其實我地係校友

原帖由 Geni 於 09-1-17 21:22 發表

LS+MCS,

多謝關心! 其實依家了O左件心事都唔錯呀! 有D乜O野都等6月先再算O勒!

P.S. 其實我地係校友

Surprised to hear that we're schoolmates ! Time flies and now we both become moms. Is your kid boy or girl ?

醒目開學勳章

原帖由 LS+MCS 於 09-1-19 13:19 發表

Surprised to hear that we're schoolmates ! Time flies and now we both become moms. Is your kid boy or girl ?

Let's check PM

原帖由 Geni 於 09-1-19 23:38 發表

Let's check PM

Could you resend the PM to below e-mail add :-

[email protected]

醒目開學勳章

原帖由 LS+MCS 於 09-1-20 09:08 發表

Could you resend the PM to below e-mail add :-

[email protected]

Sent

Geni, please check PM.