用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢是否將所有未能取錄的小朋友,都寫作(暫時未能取錄) ...
go

禮賢是否將所有未能取錄的小朋友,都寫作(暫時未能取錄)呢?

如果是這樣,等有一個人唔讀先有一個位多出,但所有(暫時未能取錄)的小朋友會有很多呢,機會很細,有冇人收嘅信真的會寫住(未能取錄),係之後都無機會嘅呢?如果有的話都還有小小機會,相反如果唔係,我想機會是真的很細了.

原帖由 logitech 於 09-1-16 17:02 發表
如果是這樣,等有一個人唔讀先有一個位多出,但所有(暫時)的小朋友會有很多呢,機會很細,有冇人收嘅信真的會寫住(未能取錄),係之後都無機會嘅呢?如果有的話都還有小小機會,相反如果唔係,我想機會是真的很細了. ...

我係未能取錄但係等註冊後有位又會通知我喎....

原帖由 jojoplanet 於 09-1-16 17:18 發表

我係未能取錄但係等註冊後有位又會通知我喎....

咁奇怪,佢有冇寫住列入備取名單呢,同埋佢都係寫住有3次註冊日期後,會以電話通知家長,如未有電話通知,就表示冇位la,其實我地封信係唔係一樣嘅呢?

原帖由 logitech 於 09-1-16 17:30 發表

咁奇怪,佢有冇寫住列入備取名單呢,同埋佢都係寫住有3次註冊日期後,會以電話通知家長,如未有電話通知,就表示冇位la,其實我地封信係唔係一樣嘅呢?

我無每一隻字都睇晒...我以經收過幾次reject信都係"未能取綠"...都費事再睇但係唔覺得後備...但係有提到每次註冊既日期, 有位就通知咁囉.....我都無期望會有位....

原帖由 jojoplanet 於 09-1-16 17:39 發表

我無每一隻字都睇晒...我以經收過幾次reject信都係"未能取綠"...都費事再睇但係唔覺得後備...但係有提到每次註冊既日期, 有位就通知咁囉.....我都無期望會有位.... ...

唔該晒,我想都無咩機會lu,因禮賢應該係將所有未能取錄嘅小朋友,全都寫作是備取名單.

原帖由 logitech 於 09-1-16 17:52 發表

唔該晒,我想都無咩機會lu,因禮賢應該係將所有未能取錄嘅小朋友,全都寫作是備取名單.

隨緣啦...

We forfeited the am section since we choose Pui Ching.  Hope this will give other kids a placement.

Cheers!

請問有沒有媽咪已經收到禮賢既後備取錄通知呀?