用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 到目前為止 , 仲未有一間幼稚園收我個女 , 點算 ? ...
go

到目前為止 , 仲未有一間幼稚園收我個女 , 點算 ?

魅力公主 醒目開學勳章

唉 ... 我一路都覺得亞女好叻 , 但係點知考咁多間都唔收 , 連 waiting 都無 , 好失敗 ...

而家點算好 ?? 唔通真係要是但係屋企樓下搵間讀 ???
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

請問您考邊間

原帖由 wing 於 09-1-15 17:28 發表
唉 ... 我一路都覺得亞女好叻 , 但係點知考咁多間都唔收 , 連 waiting 都無 , 好失敗 ...

而家點算好 ?? 唔通真係要是但係屋企樓下搵間讀 ???

你女兒幾月出世呢?

你等多幾個月la, 通常在5月-7月左右, 好多人會放棄第2次註冊, 如果你唔mind下午class, 有好大機會架.

你等多幾個月la, 通常在5月-7月左右, 好多人會放棄第2次註冊, 如果你唔mind下午class, 有好大機會架.

亞女好叻 ,係屋企樓下搵間讀將來都會好叻..不要計較

回覆 # 的文章

你讀住先,再報其他幼稚園,有得轉先再揀,唔好灰心!
要對自己同阿女有信心!

呢幾年多小朋友出世 梗係難入d架la, 你再等下啦, 有d mami交左留位費 未必讀架, 到時就有好多位吉出黎啦 想買個保險 米係樓下讀住先law, 有時屋企個d都5係差架
原帖由 YammieMak 於 09-1-16 12:25 發表
你讀住先,再報其他幼稚園,有得轉先再揀,唔好灰心!
要對自己同阿女有信心!

Wing唔緊要啦! 小朋友返學最緊要開心, 如果讀屋企樓下近d, 小朋友返學精神d, 可能出來結果仲好呢!