用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村幼稚園係咪真係咁差???
樓主: smalleatb
go

又一村幼稚園係咪真係咁差??? [複製鏈接]

既然大家都喺為仔女好、為學校好,我都同意就告一段落,影響到咁多位唔好意思!

回想當初我小朋友去其他幼稚園interview唔係好講嘢, 唯獨在YYC他主动講嘢, 臨走仲同老師拜拜, 拉埋椅子, 我決定這所学校適合他. 兩年以來, 他都讀得好開心, 這裡老師有愛心有耐性, 我小朋友勁shy, 如果無老師鼓勵和觀察力, 又如他在其他幼稚園讀, 我很難想像他有現在的表現.

大家都希望小朋友開心讀書, 希望校方家長各方通力合作, 為小朋友着想, 不要影响他們, 每年幼稚園都有新生新家長, 年年都可能有新問題, 只有我們小朋友的將來才是我們永恆要担心的, 放心吧, 由始到現在我覺得這是一所好学校.

原帖由 Fei-Duck 於 09-9-14 11:28 發表
我的小朋友今年9月才入讀K1,其實,自看到這個topic後,我真的很擔心又一村是不是一間好學校。但孩子返學已一個多月,so far都幾好,老師都算細心、有愛心。

對於大家所談論去年發生的事情,我(身爲局外人)當然不知道究竟發生了什 ...

恕我多事,過門都係客。唔係話唔係自己學校既家長就無偈傾既。唔同學校既家長交流下意見都係好既,第時話唔埋可能仔女同小學呢。

原帖由 bb媽0米 於 09-9-14 14:42 發表

嘩做咩事呀?講事實之wo,你又唔係呢到讀你駛乜理呢到d是非呢?全香港咁多幼稚園,間間都有是非架啦,咁唔通間間都要走去睇走去理呀?

我都唔想同人嗌交架wo,學校多d明事理唔理d8卦野0既家長就間間都咁幸運架啦!

呢到d ...

贊成!
呢度之所以變咗"鬧事區"皆因個標題囉!"又一村幼稚園係咪真係咁差?"我諗係人見到都會入黎睇下!俾我見到第二間學校名後有個"差"字都會入去睇啦!睇黎都係要開個新標題先得!

我相信每間學校都有好同唔好既地方,報校最緊要係睇下小朋友既能力同小朋友喜好(面試前帶小朋友去唔同學校行下就知佢地鐘唔鐘意!),若果家長係都要按自己意思去揀,跟風揀咗間名校但又得唔到預期既效果咪就嘥氣囉!

點解呢度咁多支持又一村既聲音?因為我地為既都係小朋友開心!我成日都話讀書唔係靠哂老師,家長既配合都好緊要!正如屋企裏阿媽教訓個仔但阿爸就攬住佢黎氹得唔得?

等我諗吓個新標題先...

原帖由 hcshiu 於 09-9-15 02:25 發表
恕我多事,過門都係客。唔係話唔係自己學校既家長就無偈傾既。唔同學校既家長交流下意見都係好既,第時話唔埋可能仔女同小學呢。
‹ 上一主題|下一主題