用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生真係咁差嗎?
go

民生真係咁差嗎? [複製鏈接]

0    0    0    0

我不是民幼家長. 也沒有認識任何人在民生讀. 但自己沒報民生.

若想一條龍學校. 其實選擇也很少. 但若單以評語世界女作為標準去選校. 又像說不過去. 因為不讀民生也可以是世界女. 但讀民生又不會全部是世界女吧.

至於接民小問題. 你可以到談關於民生幼稚園及小學的相關地方. 看看家長們發表吧. 但也要自己分析. 因為進入各學校的討論區. 家長們一定會喜歡子女讀的學校. 也很正常的.

原帖由 WanWah 於 09-1-14 17:30 發表
睇到另外啲topic講到民生咁差, 又話世界女又話民稚銜接唔到小學… 其實有無啲家長嘅小朋友而家讀緊民稚, 民小可以講吓…

唔想誤信其他人而放棄咗學位… 謝謝 ...

好唔好真係好個人,我有個朋友個仔响民幼升上民小,但讀讀吓就冇讀去咗蔡繼有,點解?佢話民小太谷喎!

你就好啦,民生收左你,我就無福氣啦,你真係千萬不要放棄學位,佢有一條龍和英文根地都好好,而最重要是學校環境真係令人好舒服,當我去面試時,我就好喜歡這個環境和老師的熱誠態度,你真係千萬不要放棄。加油各位

‹ 上一主題|下一主題