用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 搬去34/41/12/11網較好呢? (FOR 男仔)
樓主: WinkyLee
go

搬去34/41/12/11網較好呢? (FOR 男仔)

醒目開學勳章 王國長老

銅鑼灣好方便, 超方便, mtr, 通宵車周街都有, 又有24小時惠康, mcdonald, 有中央圖書館同維園
不過無大型屋苑, 大塵&嘈, 空氣唔好, 買野貴(人地賣tempo$24, 銅鑼灣就賣$36), 樓又貴(比起灣仔, 天后都貴), 塞車
灣仔, 跑馬地同銅鑼灣都係12網, 大坑大部分係, 天后柏景臺打後就係14網
原帖由 WinkyLee 於 09-1-21 03:11 PM 發表
Thanks 各位俾既意見, 其實我心水都係12網.  

想問下銅鑼灣區好似是12網, 唔知好唔好住呢?

多謝你既答覆,不過我就係煩係自行分配時填聖家好d,定係九龍塘官小好....你有冇意見呀...thx!!!

原帖由 jjbaby0307 於 09-1-23 16:28 發表
41網女仔多天主教女校, 多數人第一志願 Maryknoll (70 seats), 第二,三志願嘉諾撒聖家 (九龍塘 and 九龍城) (56+42 seats), 機會都幾大.

hi,

題外話, 你訂既英國書係唔係by shipment, 想知大概要多少錢. 因我都想直接訂番黎香港, especially而家英鎊咁低

原帖由 wensi 於 09-1-20 18:08 發表

今年1st round 25分有人入唔到,其中一個係我間教堂ge。即係20入唔到。

多謝你回覆.  

講開又講, 又人說中西區網 (net 11)的學校for 男仔, 好似也是不錯的選擇, 如果相比net 12, 大家認為是嗎?  2者那區較多好既小及中學呢?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-1-23 23:16 發表
銅鑼灣好方便, 超方便, mtr, 通宵車周街都有, 又有24小時惠康, mcdonald, 有中央圖書館同維園
不過無大型屋苑, 大塵&嘈, 空氣唔好, 買野貴(人地賣tempo$24, 銅鑼灣就賣$36), 樓又貴(比起灣仔, 天后都貴), 塞車
灣仔, ...

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

如果心儀一間在34網, 點講都係搬去34區參加大抽獎, 然後在自行(計分)同甲一(誇區)部份博12網次選心儀而又冇咁多人爭的一間, 一個好彩自行派到, 就放棄抽獎
咁諗是否正確?

回覆 # 的文章

緊係讀 34 區,中學網屬九龍城 k3 網

11女仔著數,41得間喇沙又多人爭到C,系12同34可以選其一,如果唔計$,12好似好啲啲,不過是但一間細細地都唔便,好似唔值,但如果無所謂嘅,都系個好選擇。
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

我都鍾意12網學校,
都想知道搬屋要幾時搬同埋住幾耐,
其實地址証明係須要出示咩架?

原帖由 ccffcc 於 09-1-30 01:14 發表
如果真係搬屋,最遲要幾時搬,同埋要住幾耐?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

只有 : 水/電/煤/家居固網電話......

原帖由 BabyHilary 於 09-1-31 14:33 發表
我都鍾意12網學校,
都想知道搬屋要幾時搬同埋住幾耐,
其實地址証明係須要出示咩架?