用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 09:46 發表

不是呀. 要係官塘廣場行前一個街口. camel大廈..

果間~~我要by bus來了, 佢樓下有無bus站????
80/74x/11d/80x????

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:49 發表
144+12-1 = or 不= 144+(12-1)

lee 條又唔同頭先果條.

等我simple d 講.
if 括號入面ge 數係+, 就要跟括號出面ge 計算符號.

if 括號入面ge 數係-, 就唔跟括號出面ge 計算符號.
...

醒目開學勳章

好呀, 唔該你及come .  加句多謝.

yanma係公司籌到好多行山經費呀, 我都未開口.  之後仲有童軍獎卷同小童群益會獎卷

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:41 發表

雪雪:

我呢個week會同COME COME交收呀!我俾埋cash 同埋mask呀COME COME再轉交你丫!

即係好有露天茶座feel果間.
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 09:46 發表

不是呀. 要係官塘廣場行前一個街口. camel大廈..

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 09:49 發表
我想問堂妹 9月結婚平時一年只會見一次(新年), 平時一年都無通一次電話咁一家3口要做幾多人情.
咁佢請我阿爸個邊全家但到時都係阿爸同阿媽出席2個細佬唔去又做幾多? ...

你記唔記得你結婚時佢封幾多比你????

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 09:49 發表
我想問堂妹 9月結婚平時一年只會見一次(新年), 平時一年都無通一次電話咁一家3口要做幾多人情.
咁佢請我阿爸個邊全家但到時都係阿爸同阿媽出席2個細佬唔去又做幾多? ...

$1500-$2000.
你dad and mom果邊我都唔知喎!

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:52 發表
即係好有露天茶座feel果間.

我知係邊, 不過未幫襯過.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:52 發表

你記唔記得你結婚時佢封幾多比你????

好似只有佢阿爸黎.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 09:54 發表

好似只有佢阿爸黎.

咁做公價囉, 堂家姐結婚佢都唔黎~~~比1200算啦

我上次已係公司叫咗人sponsor, 今次自己sponsor 全部算lu.
原帖由 雪文 於 09-1-13 09:51 發表
好呀, 唔該你及come .  加句多謝.

yanma係公司籌到好多行山經費呀, 我都未開口.  之後仲有童軍獎卷同小童群益會獎卷

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:56 發表
我上次已係公司叫咗人sponsor, 今次自己sponsor 全部算lu.

童軍獎卷~~我諗我女都會有

coke 要買scout uniform la, 又要用$la.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:56 發表

咁做公價囉, 堂家姐結婚佢都唔黎~~~比1200算啦

我都唸係咁上下算啦.

阿女今日sport day 佢玩100米號步,x 遠, 同豆袋. 仲要去西貢咁鬼遠凍死人

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 09:59 發表

我都唸係咁上下算啦.

阿女今日sport day 佢玩100米號步,x 遠, 同豆袋. 仲要去西貢咁鬼遠凍死人

有運動,都唔會太涷既

come: 有巴士站的. 74x/80 總之去觀塘碼頭的都係果條街落.  妳可以轉來m記嗎 ? o甘我通知hin改 m記... (就我兩個近小小, 可以坐多陣. 今日我xx下午返)

雪: 妳女件衫點呀 ? 上次問妳又唔見妳回. 如妳仲要 我去搵下有個倉仲有冇先. 今日俾come帶走... (又要COME方便拎先得)
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:59 發表
coke 要買scout uniform la, 又要用$la.

我女買左一套衫裙, 一對襪, 一條皮帶+3個東九龍"將", 帽, 好似$150多dd

原帖由 lky2008 於 09-1-13 10:02 發表

有運動,都唔會太涷既

唔知啊平時都無練過阿婆今日同佢去.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 10:03 發表
come: 有巴士站的. 74x/80 總之去觀塘碼頭的都係果條街落.  妳可以轉來m記嗎 ? o甘我通知hin改 m記... (就我兩個近小小, 可以坐多陣. 今日我xx下午返)

雪: 妳女件點呀 ? 上次問妳又唔見妳回. 如妳仲要 我去搵下有 ...

無問題,

Good Morning!!!

今朝湊亞仔返學, 行到半路, 我仔無la la 話, 死, 媽咪, 著錯鞋ar............

妖, 原來佢著左對涼鞋

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 09:59 發表

我都唸係咁上下算啦.

O甘 3人當1500嘍..  洗唔洗睇下係邊都擺 ? 酒店@500 酒樓 @400 ?

阿女參加O甘多項呀
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得