用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 維多利亞(何文田)國際幼兒園 Victoria playgroup -> Victoria pre-nursery
go

Victoria playgroup -> Victoria pre-nursery

聽說Victoria pre-nursery 既位有大部份都留及有上 Victoria playgroup 的學生.  未知是否屬實?  如果係, 我想知不同分校學生的處理會唔會有不同?  例如, 0係何文田分校讀playgroup既學生, 會否比0係銅鑼灣的學生難考到銅鑼灣分校既pre-nursery?

我都同意你們的說法,我朋友的女都是下午pn,她去信k1上午班,要求申請am,學校accept了。我們外來人讀am的機會少之又少。

維記真是很多人爭入去嗎?green harbour聽說200人去interview只收了30多人。

因為pn的小朋友都是讀k1的。

一般讀開pn的家長都會為其子女留位,所以上午班根本不會open給其他家長報名,but只要您去信學校要求轉讀上午班,到五月預繳學費及辦手續時,有些pn家長就會withdraw,到時就有位。

原帖由 alunsweeney 於 09-1-15 17:11 發表
不過我知道讀了pn的小朋友可以升k1的機會極大,仲有他們可以讀上午班。我個朋友的女是讀下午pn,學校批準她k1的時候轉去上午。

我個小朋友只可以讀下午而已!!! ...

不過我知道讀了pn的小朋友可以升k1的機會極大,仲有他們可以讀上午班。我個朋友的女是讀下午pn,學校批準她k1的時候轉去上午。

我個小朋友只可以讀下午而已!!!

Ann0805,

其實如果您想考維記pn,應讀番該間分校的playgroup,這才有所謂優勢---等d老師&主任對您有理解。
不過又唔代表讀左playgroup就實收!

原帖由 Ann0805 於 09-1-12 12:48 發表
聽說Victoria pre-nursery 既位有大部份都留及有上 Victoria playgroup 的學生.  未知是否屬實?  如果係, 我想知不同分校學生的處理會唔會有不同?  例如, 0係何文田分校讀playgroup既學生, 會否比0係銅鑼灣的學生難 ...