用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!
go

有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!

我囡囡會讀主流上午班,有冇其他家長呀....
大家一齊交流吓,傾吓計啦!!!!

你好, 我囡囡又係讀主流班上午呀, 日後可以多些交流啦.

hello Tina
係ar....
原帖由 Tina 於 09-1-13 13:20 發表
你好, 我囡囡又係讀主流班上午呀, 日後可以多些交流啦.

hi 各位:
我囝囝又係讀主流班上午!!你地住邊區呀!!我住西貢!!

原帖由 skyyoyobebe 於 09-1-14 22:11 發表
hi 各位:
我囝囝又係讀主流班上午!!你地住邊區呀!!我住西貢!!

All,

Hi, 我囝囝都係讀主流上午班, 家姐就讀緊k3. 希望有家姐嘅經驗可以同大家分享la.

不如大家整理下資料:

小朋友名        住地區
Monty---------- ???? -------- ????
Tina  -----------  思思-------- 美孚
Skyyoyobebe--- ????-------- 西貢
曦彤媽媽--------- ????--------????

Hi 大家好...來年9月大家要認識下啦...

tina>>你個網好多資料, 好有用呀!
曦彤媽媽>> 可否分享下這間學校及主流班的特色?
Skyyoyobebe>> 你住西貢不怕遠嗎?

小朋友名        住地區
Monty---------- ???? -------- ????
Tina  -----------  思思-------- 美孚
Skyyoyobebe--- ????-------- 西貢
曦彤媽媽--------- ????--------????
miutang --------思捷 (囝) -----荃灣

......................小朋友名.......... 住地區.........上/下午班
Monty---------- 卓瑤 --------- 牛池灣------ 上午班
Tina  -----------  思思---------- 美孚--------上午班
Skyyoyobebe--- ????---------  西貢--------上午班
曦彤媽媽--------- ????---------- ????-------上午班
miutang --------思捷 (囝) -------荃灣-------

hello曦彤媽媽

係wor...妳可以同我哋分享吓wor...  
原帖由 曦彤媽媽 於 09-1-15 11:43 發表

All,

Hi, 我囝囝都係讀主流上午班, 家姐就讀緊k3. 希望有家姐嘅經驗可以同大家分享la.

......................小朋友名.......... 住地區.........上/下午班
Monty---------- 卓瑤 --------- 牛池灣------ 上午班
Tina  -----------  思思---------- 美孚--------上午班
Skyyoyobebe--- ????---------  西貢--------上午班
曦彤媽媽--------- ????---------- ????-------上午班
miutang --------思捷 (囝) -------荃灣-------上午班

小朋友名.......... 住地區.........上/下午班

Skyyoyobebe---柏希---------  西貢--------上午班
miutang --------思捷 (囝) -------荃灣-------

我住的地方是近過tko出去,所以我諗唔會好耐!!

簽名被屏蔽

話原來咁多人都是上午班, 希望有機會同到一班就好啦.

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

暫時看起來住荃灣的同學仔最多呀, 希望快D見到住美孚的同學仔啦!

係ar....如果全部同一班就good lu....
原帖由 Tina 於 09-1-16 22:48 發表
話原來咁多人都是上午班, 希望有機會同到一班就好啦.

美孚同荃灣都好近...
原帖由 Tina 於 09-1-17 22:59 發表
暫時看起來住荃灣的同學仔最多呀, 希望快D見到住美孚的同學仔啦!

如果開學前認識大家, d老師會唔會好奇怪?

知唔知荃灣坐校巴要幾耐? 好擔心亞仔坐好耐車.

簽名被屏蔽

我屋苑有個小朋友搭崇真校車,我見佢8:20am就等車到,覺得時間都ok,因為我囡囡而家返n1搭校車要7:50am上車.....超早.....
原帖由 jenny媽媽 於 09-1-19 17:41 發表

荃灣要睇你係o係邊個位置區域上車o架...好似我大女咁呀o係大窩口上車就08:15上車大概差唔多半個鐘頭車程倒啦!