用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!
樓主: Monty
go

有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!

原帖由 Monty 於 09-9-1 20:46 發表
hi sarah,

係ar...only大人帶...ok啦~
老師今日覺得好過家長日嗰日lor~

今日收到興趣班份通告,返到屋企整好哂野,第一時間攞出嚟研究,諗住報tennis,不過要k2-k3,冇計~
咁而家對跳舞,畫畫 & 整點心有興趣,但要想俾囡 ...

我都有收到, 不過諗住下期先俾亞囝報, 因為記得初初果時我都有幫家姐報, 但係佢未習慣, 攪到要退返$. 所以我會觀察下細佬返學嘅情況先.
另外我個囡有學過籃球, 畫畫, 水墨畫, 輕黏土, 英語對對唱, 整點心. 其實樣樣興趣班都幾好, 真係會學到野返黎. 佢d同學仔都join過英語樂園, 拼lego. 佢地都話學得好開心. 當然進度未必有出面d興趣班咁怏, 因為始終係大班小朋友上同埋價錢平好多. 但如果當俾佢地玩吓都幾好.

原帖由 itbc 於 09-9-3 14:00 發表
幼信班
曦彤媽媽------------------雋曦
Monty  -------------------卓瑤
JENNY媽媽----------------愫欣
IrisLau-------------------祐搴

幼望班
Tina    -------------------思思
b_lsh  -------------------凱添 ...

iris,

多多指教!

sarah(雋曦媽媽)

oh......我好心急報囡囡報咗,希望佢ok啦!!!!
原帖由 曦彤媽媽 於 09-9-3 16:27 發表

我都有收到, 不過諗住下期先俾亞囝報, 因為記得初初果時我都有幫家姐報, 但係佢未習慣, 攪到要退返$. 所以我會觀察下細佬返學嘅情況先.
另外我個囡有學過籃球, 畫畫, 水墨畫, 輕黏土, 英語對對唱, 整點心. 其實樣 ...

幼信班

幼望班
b_lsh  -------------------凱添

幼仁班
skyyoyobebe-------------柏希
Eugnen--------------------浚愉
cyhk2006-----------------心心

幼愛班 (上午)
itbc .................................terry

幼勇班(下午)
lampopo--------------------智樂

幼信班

幼望班
b_lsh  -------------------凱添
corriatai------------------國本

幼仁班
skyyoyobebe-------------柏希
Eugnen--------------------浚愉
cyhk2006-----------------心心

幼愛班 (上午)
itbc .................................terry

幼勇班(下午)
lampopo--------------------智樂

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

原帖由 corriatai 於 09-9-4 01:04 發表
幼信班

幼望班
b_lsh  -------------------凱添 ...

你好corriatai, 歡迎你加入.

b_lsh,好似聽我囡思思話坐佢隔離的同學仔係凱添, 唔知係唔係呢? 因為我要返工沒有陪到思思, 所以沒有機會與你們相認.

hi ALL,

妳哋有冇報家長義工ar???

原帖由 Monty 於 09-9-6 13:59 發表
hi ALL,

妳哋有冇報家長義工ar???

我沒有報呀! 因返工沒有咁多時間, 不過以往我認識的家長都有參加過, 她們表示如果有時間是值得參加的, 做完都話好開心喎!你有報名嗎?

簽名被屏蔽

回覆 4# Tina 的文章

HI TINA,

係呀, 思思好叻女, 識得照顧自已, 老師叫小朋友做的野都冇問題, 佢重主動舉手面向同學自已唱歌"HELLO 你好嗎"介紹自已.  

原帖由 b_lsh 於 09-9-7 10:31 發表
HI TINA,

係呀, 思思好叻女, 識得照顧自已, 老師叫小朋友做的野都冇問題, 佢重主動舉手面向同學自已唱歌"HELLO 你好嗎"介紹自已.  

嘩真係咁叻呀, 等我贊下佢先, 謝謝你報料, 你是否4日都佢住凱添呀? 我想問下我地班主任你覺得佢如何呀?

請問你地今日校巴回家時遲了多夠, 我姐姐足足等了三十五分鐘, 唉!!!!!真係咁多年都沒有改善過, 咁很可能這幾日都有這情況出現啦.

Tina

我冇報ar....自己都冇咩所長~
原帖由 Tina 於 09-9-7 00:12 發表

我沒有報呀! 因返工沒有咁多時間, 不過以往我認識的家長都有參加過, 她們表示如果有時間是值得參加的, 做完都話好開心喎!你有報名嗎?

ic....我等下次先.....
原帖由 jenny媽媽 於 09-9-7 00:53 發表

有呀...我報左義工呀..但就唔係日日做

我遲咗15-20mins~
唔知係咪第一日所以混亂d~
原帖由 Tina 於 09-9-7 23:03 發表
請問你地今日校巴回家時遲了多夠, 我姐姐足足等了三十五分鐘, 唉!!!!!真係咁多年都沒有改善過, 咁很可能這幾日都有這情況出現啦.

回覆 5# Tina 的文章

HI,
校車都遲成15分鐘, 但姐姐話個編號唔同左, 應該唔會轉車呀?? 我叫左姐姐今日睇吓車牌check吓.

係呀4日我都陪凱添因冇人帶, 我坐係到睇佢地啲表現咁.

老師ok唔ok就有待觀察, 唔想咁快下評語. :p

請問妳哋收咗車費袋未,我放係通告袋內,老師只收手冊冇收車費袋~
係咪直接俾司機ga????

原帖由 Monty 於 09-9-9 14:34 發表
請問妳哋收咗車費袋未,我放係通告袋內,老師只收手冊冇收車費袋~
係咪直接俾司機ga????

係呀你要直接給司機叔叔架.

THX...TINA~
原帖由 Tina 於 09-9-9 22:46 發表

係呀你要直接給司機叔叔架.

請問其他媽媽, 你地班主任有沒有打電話給你們, 報告小朋友在學校情況呀? 我由開學直至現在都未接過.