用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問沙田聖母無玷聖心幼稚園好唔好??
go

請問沙田聖母無玷聖心幼稚園好唔好??

知唔知K3畢業後有冇得直升小學呢?

原帖由 yanflora 於 09-1-10 14:07 發表

知唔知K3畢業後有冇得直升小學呢?

請問沙田聖母無玷聖心幼稚園好唔好?? 勁唔得, 現在ONLY D 大陸人去讀, D 老師勁沒有愛心, 好多讀一年要轉校, !
知唔知K3畢業後有冇得直升小學呢? 唔會, 因為不是一條龍學校 , 小一同幼稚園沒有關係 , 記得要注意 , !  但有機會第一輪入到去, 不過學校都是唔得,小一D 學生已讀得好辛苦 , 除非你小朋友是肯讀書個D就OK, 如果唔系一家要去補習班!

好多人都話聖心幾好, 我個仔收左, 而民生亦都收左, 你地都覺得邊間好d...不過d人話民生亦不是太好, 請比意見

聖幼 :我個仔係Catholic, 大仔, 又住沙田所以入返聖小機會好大, 而且又係津校, 可以save d錢比佢學野

民生 : 出名, 但好多人話其實唔係太好, 如要比咁多錢, 唔值得讀呢間, 要比學費直到中學

有冇意見?Thx

原帖由 yanyvonne 於 09-1-13 10:57 發表

請問沙田聖母無玷聖心幼稚園好唔好?? 勁唔得, 現在ONLY D 大陸人去讀, D 老師勁沒有愛心, 好多讀一年要轉校, !
知唔知K3畢業後有冇得直升小學呢? 唔會, 因為不是一條龍學校 , 小一同幼稚園沒有關係 , 記得要注 ...

你講小學吾得,係指邊方面. 個個人讀書都係靠個小朋友
自己, 吾通靠個天

唔係甘差嘛? 我個女出年讀k1呀!

在香港討論區那邊有前幼師稱, 幼師流動性很大, 長期有幼師空缺! 有興趣可去search下...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

原帖由 connie1214 於 09-1-16 14:20 發表

你講小學吾得,係指邊方面. 個個人讀書都係靠個小朋友
自己, 吾通靠個天

緊系不是小朋友問題 , 是學校 & 老師問題 啦,
有朋友是做老師 , , 是同聖心D 小朋友補習, 她好清楚間學校D 學程點, 間學校一味得死谷爛谷, 如D 小朋友追唔到, 就要自己去補習, 學校 也不會理, 課程深到不得了,

唔緊要, 如你覺得自己小朋友 OK , 可上到, 不防去讀, !

原帖由 tszwaima 於 09-1-16 17:09 發表
唔係甘差嘛? 我個女出年讀k1呀!

真系有時間 , 找下資料 , 是否一定要讀這間, 又不是一條龍學校,  真系沒有其他好學校咩 ????/

原帖由 AndersonMama 於 09-1-13 11:55 發表
好多人都話聖心幾好, 我個仔收左, 而民生亦都收左, 你地都覺得邊間好d...不過d人話民生亦不是太好, 請比意見

聖幼 :我個仔係Catholic, 大仔, 又住沙田所以入返聖小機會好大, 而且又係津校, 可以save d錢比佢學野

...

民生D 課程出名好深, 不過是一條龍學校 , 都幾吸引 , !

聽完你今講,真係有d擔心!!
因為之前收左囝囝ge,我又冇去註冊!
預左佢收ge,結果又唔收!
依架仲有一間末知結果...
否則聖幼就係唯一一間有得讀咋~~
點算呀
原帖由 yanyvonne 於 09-1-20 11:12 發表

緊系不是小朋友問題 , 是學校 & 老師問題 啦,
有朋友是做老師 , , 是同聖心D 小朋友補習, 她好清楚間學校D 學程點, 間學校一味得死谷爛谷, 如D 小朋友追唔到, 就要自己去補習, 學校 也不會理, 課程深到不得了,

...