用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣/基督教中心幼稚園邊間好呀?
go

方方樂趣/基督教中心幼稚園邊間好呀?

都間都要交留位費,請問有無人可以俾d意見呀?
many thanks!!

我都交左留位費 (基督教中心), 得下午班有位, 我想上午班, 我要返工d時間唔方便, 你係上午班還是下午班?

講真, 我今日去完基督教中心幼稚園的家長日 (FOR 2月N1班的新生家長), 我真的好滿意, 我覺得老師好有經驗, 我完全知道開學前要為 BB 準備什麼, 而且, 係2位老師對14位N1 小朋友, 這個師生比例真係好GOOD, 我個BB 係下午班的, 我知道上午班學生人數會多一點的, 所以下午班都有好的地方..........

kacharles

我今天去左學校 interview n1 (09年9月), 得下午班有位, 我想問一下其實有多少班 n1, 同埋一班有多少人呢

原帖由 kacharles 於 09-1-10 23:39 發表
講真, 我今日去完基督教中心幼稚園的家長日 (FOR 2月N1班的新生家長), 我真的好滿意, 我覺得老師好有經驗, 我完全知道開學前要為 BB 準備什麼, 而且, 係2位老師對14位N1 小朋友, 這個師生比例真係好GOOD, 我個BB 係 ...

佢地上下午班各有2班. 幾多人一班我就唔凊楚...我小朋友都收左讀上午玨n1呀.我去個時都冇咩人in,我眼見個個都收ge...

不過,佢地比人感覺好舒服,又有禮貌,好nice...
比起之前去樂基interview好好多...

我下午in, 有好多人, 都係眼見個個都收!!
請問有沒有人知道除左學費, 有沒有其他雜費?

我in 9:10 AM, 收咗阿仔am班。不過佢同我講學校以中文為主,一星期有兩堂英文及三堂普通話,師生比例係1:12喎。呢間學校俾我感覺都唔錯,不過有少少驚佢好少英文學及英文程度淺,唔知有無媽媽嘅小朋友讀過可以俾意見呢?

你好 .... cyckg 都收了我女 ... 0909 N1 am class

你好 ka charles ...
可否告G 開學前要為BB準備什麽 ???
原帖由 kacharles 於 09-1-10 11:39 PM 發表
講真, 我今日去完基督教中心幼稚園的家長日 (FOR 2月N1班的新生家長), 我真的好滿意, 我覺得老師好有經驗, 我完全知道開學前要為 BB 準備什麼, 而且, 係2位老師對14位N1 小朋友, 這個師生比例真係好GOOD, 我個BB 係 ...

My daughters are Oct babies, we interviewed at 3:30, they accept them to attend N class from Nov 2009, but only if there are places after school in Sep, that means, our places are not yet confirmed.

shared my experience with my firends, it seems that there are no places for small babies in 2009, all are "waiting"....

基督教中心都收了我的小朋友讀下午班N1。

問過interview的老師,上下午各有2班N1:每班有19個小朋友,2個老師照顧。

回覆 # 的文章

我絕對同意, 真的比樂基及其他好很多.

老師沒有正面說一班有多少個學生, 只說14個一group, 一group 有兩個老師帶!!

我地開個 top for pm class, 睇下有幾多同學仔!! 其實係唔係 pm class d 家長都係報 am 先, 但冇位先去左 pm class?? 同埋會唔會有人係唔收呢?

請問基督教中心幼稚園係邊度?

九龍塘

原帖由 kkb1213 於 09-1-12 18:05 發表
請問基督教中心幼稚園係邊度?

基督教中心幼稚園

My son will be study on sept 2009, may i know the kindergarden is good or not

原帖由 ancc0716 於 09-1-12 12:13 發表
你好 ka charles ...
可否告G 開學前要為BB準備什麽 ???

佢地會有張 list, 叫父母準備什麼物品, 另外又會講解上課做什麼, 讓你有心理準備......... 佢地會有家長會向家長講解的, 放心

原帖由 SiuKo 於 09-1-12 12:37 發表
My daughters are Oct babies, we interviewed at 3:30, they accept them to attend N class from Nov 2009, but only if there are places after school in Sep, that means, our places are not yet confirmed.
...

佢都係咁樣同我地講,係後備咋  因為係細仔最快都要11月(2009)
要睇下有無人退學先才有位 ,

awesomeada,

do you have other offers now!

we are going to interview Victoria (HMT) by the end of Feb, the school starts for age 1year and 8mth, if they accept, I think this time no need to be in "waiting list" la... however, the competition is so keen.....

基督教中心好