用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港天才兒童藝術協會 既playgroup
go

香港天才兒童藝術協會 既playgroup [複製鏈接]

有冇媽咪俾bb參加過香港天才兒童藝術協會 既playgroup呀? 我bb16個月大, 打算同佢報EQI親子音樂班, 唔知香港天才兒童藝術協會攪既playgroup口啤如何呢? 請參加過既俾媽咪俾d意見我喇. thank you.
   0    0    0    0

我個仔之前有番呢間,起初貪佢平平地,諗住比個仔試下,開頭感覺都幾好, d 老師唔係鬼佬,但英語非常純正口音,但呢位老師突然有一日唔番,之後一路都冇見過佢,佢地就一位老師代課,我敢稱呢位新老師係完全唔知自己做緊乜,佢連一般正常程序都攪錯,仲問番我地家長轉頭,下個Step係做乜,我至此之後,就冇再去番,因為小朋友出長水遠番到去都學唔到,學校又冇出交待,非常失望。

原帖由 昕昕媽 於 09-1-8 11:53 發表
有冇媽咪俾bb參加過香港天才兒童藝術協會 既playgroup呀? 我bb16個月大, 打算同佢報EQI親子音樂班, 唔知香港天才兒童藝術協會攪既playgroup口啤如何呢? 請參加過既俾媽咪俾d意見我喇. thank you. ...

我個女上咗年幾, 覺得唔係太好, 不過貪迎, 比個女適應返學和其他小朋友接觸.  1) 太多人, 有時over 14 個小朋友, 加家長, 合共30人, 1 個老師, 沒有其他助教, 小朋友哭起來, 都幾混亂  2) EQI 和 EQII 一同上, 學東西一樣, 時間相差30 min 和 $10價錢  3) d歌仔無歌詞, 有時不知唱什麼?

My son go to their playgroup several months ago. 一個字可以形容 “差”

Never join any class from 香港天才兒童藝術協會

Waste Time & Wast Money

thank for your comment

我個女岩岩上左呢個PLAYGROUP, 第一堂我就陪我個女上~ 我覺得都OK 喎, 我上果班都無10個小朋友, 老師都可以HANDLE 到, 係有D 小朋友走黎走去, D家長唔捉住D小朋友咋~ 我比較PREFER 佢地除左係唱歌/玩遊戲之外, 都會教D簡單既野, 譬如1,2,3等等~ 之後又教小朋友排隊去廁所, 食茶點 同做勞作, 我覺得個形式似返緊幼兒園, 只不過係有家長陪同時間短D~
三個人, 一 條心 :-)
‹ 上一主題|下一主題