用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 31, how will u choose??
樓主: Crabtree
go

Net 31, how will u choose?? [複製鏈接]

唔明呀, 可否講明啲!  上咗佢地校網, 除了看升中派位外(但有啲都無post)出嚟, 還要看什麼呢?

原帖由 Maychua 於 09-1-15 12:51 發表
上它們的校網會有啟示..
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

要注意兩間油天每年只有五至六成畢業生入到Band 1中學,以津校來講唔差 (仲多過直資旣陳守仁), 但就比SFA,APS,KTS等私校差.....

其實隨住好多名中學轉做直資之後, 我覺得新, 舊油天既派位已經無咁有保證, 如果我自己就會揀循道或者st.mary,
反正都係靠運氣抽, 有中學backup會安心d.

原帖由 G-Ma 於 09-1-16 11:52 發表
其實隨住好多名中學轉做直資之後, 我覺得新, 舊油天既派位已經無咁有保證, 如果我自己就會揀循道或者st.mary,
反正都係靠運氣抽, 有中學backup會安心d. ...

同意,入到油天要keep住小朋友成績中上都唔容易,入唔到Band 1中學就有排煩.......

31網

你地頭三位選d咩?

咁油天新校好D定舊校好D 呢?不知道報小學要提交什麼資料呢?因我未搞轉地址手續

你們可以教我嗎? Thanks !
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]
‹ 上一主題|下一主題