用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學校飯盒質素
go

學校飯盒質素

一打開個飯盒就係咁樣---
簡直唔係人食的.
係原美飯盒

見原圖

原帖由 LauE 於 09-1-7 11:01 發表
file:///C:/Users/Staff/Pictures/510

一打開個飯盒就係咁樣---
簡直唔係人食的.
係原美飯盒

原圖link

http://good-times.webshots.com/photo/2293101250099780529FpnCSG?vhost=good-times

upload 唔到相片, 請到webalbum 睇.

唔怪之得呀女經常投訴唔好食, 要求帶飯啦!

仔仔就係呢間飯公司,成日話要自己帶飯,因為好難吃

每日的飯掉多過食!

唉, 咁既質素的飯, 每日都不知掉幾多... 以前都唔係咁, 依家乜都縮皮, 佢用埋D最下等的肉, 加埋唔新鮮的菜, 真係唔想再食落去!

好恐怖, 看見都唔想食, 小朋友肚餓, 見到盒飯, 乜都飽啦.

見到圖片都不開心, 小朋友耍吃這些飯盒, 我情願飯商減少份量, 以就成本.
我囡囡是x船, 請問有沒有媽咪見過d飯盒?

原帖由 Bowl 於 09-1-9 09:11 發表
見到圖片都不開心, 小朋友耍吃這些飯盒, 我情願飯商減少份量, 以就成本.
我囡囡是x船, 請問有沒有媽咪見過d飯盒?

原美?? 唔好話完美, 直頭唔合格喎!!!  一堆嘢咁!!!
同學校反映吓啦!!  見到都唔開胃!!

黃巴士

囝學校的飯餸都好有問題, 已經投訴了幾次, 一次有菜蟲, 一次肉有餿味, 下次唔知會點
希望今個學期尾有得換供應商
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

My son also complained that the lunch provided by the previous school (V Kin) are not delicious. (the menu seems very good and it included soup & fruit).

Now, he takes lunch box to the new school.  Although the lunch box will be packed in the morning, he said that the taste is better than the lunch provided by the previous school.

阿女學校都係用原美,但阿女話好味架喎,佢仲話咖喱飯最好味添

$16 一餐

試過投訢, 唔知係咪佢地便宜, 只係$16一餐,所以無換到供應商. 但佢做到咁樣, 真係好難叫人幫襯.

問心, 又唔係全部飯盒都咁難吃, 咖喱都OK. 但大部份都係鼻涕芡, 下次我影俾大家睇下.

原帖由 LauE 於 09-1-13 14:39 發表
試過投訢, 唔知係咪佢地便宜, 只係$16一餐,所以無換到供應商. 但佢做到咁樣, 真係好難叫人幫襯.

問心, 又唔係全部飯盒都咁難吃, 咖喱都OK. 但大部份都係鼻涕芡, 下次我影俾大家睇下. ...

幾便宜都係假, 小朋友都唔食, 咪一樣蹝!!!
雜齊其他唔滿意嘅家長, 俾壓力學校, 如果真係好差, 真係要換第2間, 6年咁長, 點頂呀???

黃巴士

囡囡學校今年轉了原美,佢話舊年那間好味得多

原帖由 肥嘟媽 於 09-1-13 23:47 發表
囡囡學校今年轉了原美,佢話舊年那間好味得多

仔仔學校今年"原美", 舊年 "活力", 但他說 "原美" 已比"活力" 好吃;  有其他意見提供嗎? 有無一間供應商是有家長/ 小朋友讚的?? 請交流, 我都想提意見給學校...

$16一餐都唔算平,呀仔學校係"帆船"$15一餐,呀仔話多數都好食