用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 小兒band two請問黃大仙區有否好介紹??thanks! ...
go

小兒band two請問黃大仙區有否好介紹??thanks! [複製鏈接]

醒目開學勳章

hi,

如題!另想問永光、聖文德、彩虹村天主教英文中學o唔ok!thanks!!

yuk hei mun
   0    0    0    0

醒目開學勳章

hi,

help!!

yuk hei mun

原帖由 tinetinew 於 09-1-7 10:32 發表
hi,

如題!另想問永光、聖文德、彩虹村天主教英文中學o唔ok!thanks!!

yuk hei mun

tinetinew
你好 !
個人意見如下 :
永光 (程度、校風係三間中最好 , 適合 band 2 頭至中學生)

其他兩間學校 , 我自己親眼見過學生「大模私樣」吸煙 ,
後者更經常放學時間有其他人在學校門口或附近公園等 。

如果係 band 2 頭學生 , 可以有其他選擇。

永光 (男女)
09 自行 : 46
08 自行 : 48/408人
面試語言 : 中、英文
面試內容 : 個人面試、小組討論

彩虹天主教 (男)
09 自行 : 48
08 自行 : 48/100人
面試語言 : 中、英文
面試內容 : ***

聖文德 (男女)
09 自行 : 57
08 自行 : 60/500人
面試語言 : 中、英文、普通話
面試內容 : 英語能力、時事社會、常識、數理能力

彩虹天主教是一間幾好的band 2中學,校方有熱誠去攪好學校,體育成績好,德育亦很注重,只是校舍太小。校風是好的,入到該校會好放心。我推薦。其他不太清楚,我覺得三間中以彩天成績最好。

五旬節 永光中學 真係幾好咖

有精英班, 普通話教中文,科學也有教英文,
也有跟 中文大學 做一些班, 最近有像有一個科學班.

而且學校新裝修完, 校內外好新~

中文科,有學校自製的課本,如 詩集 等.

醒目開學勳章

hi,

多謝大家意見!等我明天見完老師,就可以交表!

yuk hei mun
‹ 上一主題|下一主題