用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 比意見.......幾歲學phonics好 !
樓主: emileleung
go

比意見.......幾歲學phonics好 ! [複製鏈接]

我有興趣,請PM資料給我,謝謝!

原帖由 cactuscat 於 09-1-19 19:06 發表

PM 左centre的資料比你.

其實外籍老師唔一定係好, 而係要 NET (即係 Native English-Specking Teacher) 先係正確, 佢地的口音有保證, 就算係 ABC 都好啦, 隔住電話唔睇樣, 都會以為佢係外國人.
我講果間centre  ...

would u e-mail me at [email protected]
原帖由 cactuscat 於 09-1-19 18:47 發表
3歲左右, 開始學握筆的同時亦可以開始學拼音. 呢個年紀吸收得好快, 但認識拼音同時亦要懂得運用, 如果唔係的話就得物無所用....

我知道有一間幾好的, 因為我囡囡細, 所以係度返緊playgroup, 上得唔錯, 都有打算比 ...

pls pm me or send to my email address: [email protected]

many thanks!

我個女K3開始讀,是由她的老師介紹去太子種子學院。现讀小一,很喜歡英文,可自己讀和默,所以我覺得拼音很重要,學費OK, $1080-8堂,無其他收費

原帖由 billymom 於 09-2-6 06:23 發表
我個女K3開始讀,是由她的老師介紹去太子種子學院。现讀小一,很喜歡英文,可自己讀和默,所以我覺得拼音很重要,學費OK, $1080-8堂,無其他收費

$1080/8堂 ....... = 每堂$135/1堂! 好平喎 ! 每堂上幾奈呀 ?

我小朋友約兩歲半就學,我覺得會用句子溝通才好學,否則浪費金錢。我自己就挑選了Hooked on Phonics,上堂後,每階段還要做assessment,pass左先會頒發証書,老師又必定要training 過 ,我上果間center 仲保証用外籍人,好有系統,雖然學費不平,屬於中等價錢,但真係見到有效,好過四圍試。

原帖由 rachelcheung 於 09-2-6 12:05 發表
我小朋友約兩歲半就學,我覺得會用句子溝通才好學,否則浪費金錢。我自己就挑選了Hooked on Phonics,上堂後,每階段還要做assessment,pass左先會頒發証書,老師又必定要training 過 ,我上果間center 仲保証用外籍人,好有系統,雖然 ...

我讚成你講......唔洗四圖試, 所以我未問吓你地 ! 你比 D 資我 !唔該 !

Cactuscat,

Pls pm me the centre info as well. Tks.

原帖由 cactuscat 於 09-1-19 18:47 發表
3歲左右, 開始學握筆的同時亦可以開始學拼音. 呢個年紀吸收得好快, 但認識拼音同時亦要懂得運用, 如果唔係的話就得物無所用....

我知道有一間幾好的, 因為我囡囡細, 所以係度返緊playgroup, 上得唔錯, 都有打算比 ...

原帖由 emileleung 於 09-2-6 10:28 發表

$1080/8堂 ....... = 每堂$135/1堂! 好平喎 ! 每堂上幾奈呀 ?

每堂1小時15分鍾,我覺得好抵,我嗰女上咗2個月己經自己拼比我聽(三個字母嗰種,在張notes到);不過我發覺佢學咗之後,眞的對英文很有興趣,坐巴士上都試讀啲英文notice,之前見襯鬼佬只懂"厘埋"在我後面

原帖由 billymom 於 09-2-6 21:50 發表

每堂1小時15分鍾,我覺得好抵,我嗰女上咗2個月己經自己拼比我聽(三個字母嗰種,在張notes到);不過我發覺佢學咗之後,眞的對英文很有興趣,坐巴士上都試讀啲英文notice,之前見襯鬼佬只懂"厘埋"在我後面 ...

嘩超抵.....有無網址! 佢一班收幾多人呀 ! 唔該比 d 資料我 ! 不過我個囡依家未足4歲 !會唔會太快學phonic !

請問小朋友是否要認得矖a-z才可學?

請問是否一定要一次過給8堂錢?可否介紹哪一位老師比較好?

原帖由 billymom 於 09-2-6 21:50 發表

每堂1小時15分鍾,我覺得好抵,我嗰女上咗2個月己經自己拼比我聽(三個字母嗰種,在張notes到);不過我發覺佢學咗之後,眞的對英文很有興趣,坐巴士上都試讀啲英文notice,之前見襯鬼佬只懂"厘埋"在我後面 ...

billymom,

Pls PM me the details, tks!

Hi billymom & rachelcheung ,

Can you also please PM me the details,

Many thanks!!

Hi billymom ,

Can you also please PM me the details or
e-mail to : [email protected]

Many thanks!!

Could you please PM playgroup the information to me, thanks!

原帖由 BBchuMA 於 09-2-8 02:27 發表
billymom,

Pls PM me the details, tks!

pm already, please check

Dear cactuscat,

Could U mind to PM the information to me! Thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題