用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網-馬基vs柴天
go

62網-馬基vs柴天 [複製鏈接]

我住深井. 首輪馬基落選.
抽籤, 選馬基定柴天好.
馬基一向都聽到有很多的好評. 較難入.  較遠.
柴天比較少人講, 但聽講都幾好.  近, 在我家樓下.
請比d意見.
Thanks.
   0    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 Lovelymame 於 09-1-6 17:20 發表
請比d意見.
Thanks. ...

既然首選係馬基, 不如 round 2 照揀返馬基, 博一博, 唔得再叩門. 最多問定幼稚園校長寫定推薦信先. 叩門時好似係會比 rd 1 & 2 都揀佢地的學生優先.

round 1 有報柴天上 而落選的家長如果 round 2 都係揀返柴天上都應該抽得中(估計 & assume 無乜其他人揀 佢做1st choice, 無人講個實數我聽). 而副校長話過到叩門時會比 rd 1 & 2 都揀佢地的學生優先.

馬基首輪都破上年入表紀錄, 證明今年多左人選, 如果真係想讀, 今次, 一定要放第一, 機會係有的, 唔掂叩門一定要第一, 二次選佢先有機會.

至於遠近問題, 想選馬基家長首要接受先可以考慮.

原帖由 Lovelymame 於 09-1-6 17:20 發表
請比d意見.
Thanks. ...
‹ 上一主題|下一主題