用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網家長, 你哋大抽獎會點報?? 入來傾下啦~~ ...
go

91網家長, 你哋大抽獎會點報?? 入來傾下啦~~

各位家長,

嚟緊大抽獎, 你哋會點報呢?? 我仲好頭痕呀~~

我第一志願會選沙呂, 但之後嗰d就毫無頭緒了, 大家可唔可以俾d意見, 胡上好d定朱小好d, 梁鉅鏐又好唔好, 放第3志願會唔會穩陣d?? pls comment~~

cheukyingma,
我同您一樣,一d頭緒都冇.

For safety, I think 沙呂, 胡上 or 朱小 as first choice, schools other than these three as second choice, since there are very small no. of seats available in each of these schools.  Especially 沙呂, it is so hot that it will be wasting "bullet" if you put it as choice other than the first.

我仲以為胡上同朱小可以放2nd呢~~ 咁唔知有冇人上年放這兩間在2nd而入到的呢?? 而第三我就諗住放梁鉅鏐, 大家認為如何?? 俾d意見吖~~

原帖由 hcheng 於 09-1-7 11:19 發表
For safety, I think 沙呂, 胡上 or 朱小 as first choice, schools other than these three as second choice, since there are very small no. of seats available in each of these schools.  Especially 沙呂, i ...

今年學額又不同,最好上網查下,不過沙田區好的學校較多,已經很好.

咁又係~沙田算係一個不錯的校網呢~
但真係好煩, 除了第一志願外, 其他仍然毫無頭緒, 好怕選錯累咗阿囡呀~~

原帖由 loy211 於 09-1-7 17:28 發表
今年學額又不同,最好上網查下,不過沙田區好的學校較多,已經很好.

有無途徑知道91網有幾多人參加大抽獎

上網查學額--有冇website address?????

各位,

大家諗成點呢?? 可否分享一下?? 我仲未諗掂乙二, 三呀~
好煩惱呢!! 究竟乙二填胡上, 還是朱小好呢?? 定係乙二填培基, 再博多一個扣門機會呢?? 大家俾d意見我啦~~ thx~~

我都未諗好????

原帖由 cheukyingma 於 09-1-15 21:23 發表
各位,

大家諗成點呢?? 可否分享一下?? 我仲未諗掂乙二, 三呀~
好煩惱呢!! 究竟乙二填胡上, 還是朱小好呢?? 定係乙二填培基, 再博多一個扣門機會呢?? 大家俾d意見我啦~~ thx~~ ...

net 91: Shatin

me too. it is vvvvery difficult!!

胡下自行派位只收左9人,如果統一派位后仍收不足開班人數,那派左胡下果d點算架?????

今晚可以早d瞓,要瞓個靚覺,瞓醒開工---做portfolio......哈哈哈哈哈!

希望大家心想事成.

各位爹地媽咪, 入表的大日子已過了, 請問大家選了哪間學校為首3志願? 我就揀咗培基, 沙呂&朱小. 雖然離放榜時間還有差不多5個月, 但好緊張, 好忐忑不安.

不過想問問, 如果揀朱小第3志願, 咁叩門仲會唔會有機會呢?

回覆 # 的文章

我去過朱小聽講座, 校長講過要由頭到尾都選佢地為第一志願, 以示誠意, 先會有機會叩門...
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

原帖由 Charlottebee 於 09-1-20 14:37 發表
各位爹地媽咪, 入表的大日子已過了, 請問大家選了哪間學校為首3志願? 我就揀咗培基, 沙呂&朱小. 雖然離放榜時間還有差不多5個月, 但好緊張, 好忐忑不安.
mouth:" />            

不過想問問, 如果揀朱小第3志願, 咁叩 ...

我選咗第一沙呂,第二朱小,第三一呂,第四胡小,第五梁鉅繆.......................

第三放一呂咪無乜機會, 咁會花咗第三個志願wor~~

原帖由 蔚晴 於 09-1-21 12:54 發表

我選咗第一沙呂,第二朱小,第三一呂,第四胡小,第五梁鉅繆.......................

同意